Favorit doftljus

Jag har en hel del favoriter bland PartyLites dofter men Mermaid Beach har nog blivit min absoluta favorit för den här säsongen! Doften är svår att förklara men det är en ren och fräsch doft som inte är alltför stark. Jag har snart brännt upp mitt första paket (12 teljus) så jag måste hamstra åt mig flera.

De här ljusen är dessutom väldigt fina att kombinera med vita, doftfria teljus eller votivljus. De passar till Finländska högtider tack vare den där riktigt Finlands-flaggas-blåa-färgen.

14.06.2015 kl. 20:52

Wake me up

Jag gör en grej jag borde ha gjort för lääängesedan. Jag inventerar bland mina skönhetsartiklar. Jag gör anteckningar i excel. Tillika städar jag hyllorna. Radar mina parfymer i fina rader.

Detta gör jag för att få mig själv att inse MÄNGDEN av produkter jag har. För att vakna upp och få koll över vad jag har och vad jag behöver (eller främst vad jag INTE behöver mer av).

Får se om jag någonsin blir klar med detta projekt, känns lite motigt...

Dagens selfie med gårdagens fynd (hjärtformade solglasögon!!!)

 

12.06.2015 kl. 22:12

Avon-party anyone?

Tidigare i våras fick jag förfrågningar om jag kunde ordna ett AVON-party snart och nu då jag är tillbaka hemma i Karis tänkte jag att Why Not?


Det skulle vara en kort presentation om katalogens erbjudanden och produkter som går att köpa på plats. Jag har även en hel del testers att prova.

Så, oberoende om du är vän eller främling, är du välkommen! Om du bor i Raseborg och har möjlighet att ta dig till Karis. Kommentera gärna inlägget eller skicka ett mail till mimahellsberg@hotmail.com med rubriken "Avon-träff" om du är intresserad! Jag måste få min arbetslista innan jag kan planera mera.

Jag återkommer!! :)

05.06.2015 kl. 23:28

Potentially Empty: Juni

Det börjar kännas som om jag har samma produkter i mina "potentially"-inlägg om och om igen. Sorry for that!

Dessa produkter tar SÄKERT slut:
Dermosil skincomfort glowing facial serum (fast den är nog ganska dryg)
Yves Rocher Moment de Bonheur parfym (där e helt pikulite på bottnet)
Avon superextend Winged out mascara
Avon colortend oil control foundation (det beror på hur mycket smink jag kommer att använda)

Dessa produkter är KANSKE slut då juli börjar:
Avon solskyddskräm (beror ju på vädret givetvis)
Avon foot works deodorising foot spray (den har varit med förut!)
Dermosil for faces phylidium night cream (svårt att säga då flaskan ej är genomskinlig)
Avon care cocoa face butter (min absoluta favoritkräm men fortfarande about 1/3 kvar!)
Yves Rocher cleansing wipes (hoppas de tar slut, de luktar så konstigt!)
Nivea refreshing moisture mask (fast nu då jag tänker efter så kunde jag ta med den på resan i augusti...)
 

Proverna:
Dermosil softening foot serum (har testat förut, gillade!)
Dermosil nature carrot oil x2
Vichy aqualia thermal dagkräm

Tror ni att jag kommer att lyckas ta slut på de "säkra" produkterna?? :)
 

04.06.2015 kl. 20:54

färgkombo: ögonfröjd

Igår lackade jag med tre av de nya lacken jag bloggade om i fredags.

Youtubern Makeup Pirita brukar ofta lacka sina naglar i 3-4 olika nyanser och jag kände mig riktigt inspirerad av henne igår.


Smutsigt vispgrötsfärgad
glimmrigt ljusguldig
och djuplila.

Två lager av varje lack (utom det guldiga) behövdes för en jämn täckning.

Vad tycker Du om färgkombinationerna?

03.06.2015 kl. 12:36

Doft av sommar

Mamma samlade ihop Dermosilbeställningar från jobbet och jag passade också på att beställa via henne då det var några grejer jag behövde/ville ha. Mitt hat-kärlek-förhållande till Dermosil börjar mer och mer övergå till ett enbart kärleksförhållande <3 ;)


Body lotion i serien (doften) blossom. Utgående från provet jag fick på denna så bestämde jag mig för att köpa den och direkt då mamma gav mig påsen med grejerna igår så smorde jag in armarna med den alltså nää den doftar så gott!


sorry för crappy bild men det hade börjat skymma då jag skulle fota så jag fick använda taklampan som ljus.

Hand cleansing spray är en gelspray för handhygien och den är tunnare i koncistens än andra decinfiseringsmedel (blev säkert några stavfel där...) och torkar himla snabbt! Jag har inte bacillskräck men har jag rört i t.ex. pengar före jag skall äta glass eller lägga läppomada med fingrarna så får jag lätt ångest om jag inte kan tvätta händerna. Därför investerade jag i denna spray eftersom jag ändå behöver den.

Från outleten köpte jag en tub shea body scrub. Tuben var större än jag hade trott (150ml) så det var en trevlig överraskning. Jag har inte öppnat den än eftersom jag har en påbörjad skrubb i duschen som jag skall ta slut på först.

Sist ut i denna beställning var ett paket med 3 stycken "manikyrnagelfilar". De har 3 olika ytor varav en yta är vanlig nagelfil, andra ytan är för att avlägsna översta lagret nagel (som oftast är guppigt och ojämnt) och den tredje ytan ger en glansig yta på nageln. Jag har tidigare köpt manikyrnagelfilar från Trind & Depend men de kan vara ganska pricey.

 

02.06.2015 kl. 13:48

Månadens tomma: MAJ


Precis som jag "förutspådde" i mitten på maj så har jag inte tagit slut på så många produkter den här månaden. Det finns några som är på vippen att ta slut men det räknas ju inte om det inte är slut/produkten farit illa.

Den här gången finns det två random produkter med.

Jag tycker vi börjar med dem:


Oriflame wellness natural balance bar är väl riktade till dem som kör oriflames bantningsprogram men jag tänkte att jag provar dem ändå. Jag hade med paketet till Kimito och jag hade alltid en bar i väskan på praktiken ifall jag skulle bli hungrig under eftermiddagen eller mitt blodsocker skulle sjunka (hände i regel varje dag det var hett och soligt) så lågt att jag börjar må illa. Dom var riktigt goda. Inte alls sådär rysligt torra som andra mellanmålsbarer brukar vara! Tror att jag nog kommer att köpa dessa igen. Ett paket med 7 barer kostar 14,90€

Yves Rocher sos detox  10 days köpte jag på vårvintern nångång då jag var riktigt taggad på att detoxa. Efter att jag fick hem den var jag inte så taggad längre så jag har mest använt den som blandsaft eftersom den hade en väldigt god iste-ig (ice tea) smak! Den kostar 13,90€ och jag skulle nog inte köpa den igen.


Victoria's secret Pure Seduction body lotion är en av de bästa skönhetsrelaterade köpen jag gjort! Ljuvlig doft och riktigt bra på att återfukta. Jag investerade ju i body misten (i samma doft) i vintras och jag ångrar det inte! På flaskan står att den håller 12 månader och det måste jag säga att stämmer, för jag köpte den i april ifjol och nu började den lukta lite konstigt på slutrakan. Doften blev liksom kraftigare och det tyckte jag inte att var så bra. Jag skulle kunna köpa den igen, dock tycker jag att 13,90€ är lite väl pricey för en body lotion.

Louis Widmer Selftan för ansikte och kroppen har jag någongång fått i en LivBox men den har liksom legat längst ner i en låda så den kom till användning först nu. Provet på 15ml räckte till att smörja benen (fot till lår) 3 ggr och jag märkte då ingen nyansskillnad! Jag blev inte ett dugg brun av denna. Så jag skulle inte vilja lägga pengar på en sån här produkt. Säkert ganska dyr också med tanke på att det är ett apoteksmärke.

Ingredienserna för de ovannämnda produkterna.


Dermosil fuktgivande hårmask fick jag av mamma för ganska längesen (antar jag eftersom denna hårmask ej mer finns i sortimentet) då jag hade långt hår eftersom det var trassligt som fan varje dag :D Jag använde den en tid men tröttnade sen och tog den igen i bruk nu då jag var i Kimito och badade bastu en dag i veckan och hade "hemma spa". Den hade en mild, på något vis pudrig, doft. Håret hölls rent typ en dag längre då jag hade använt hårmasken. Och så lent det var! Jag skulle absolut ha kunnat köpa den här om den bara hade funnits i sortimentet ännu.


Ingredienslistan.

Pantene Pro-V naturefusion shampoo är en helt okej shampoo. Jag köpte den 2012 och har haft den hos pappa alla dessa år så... kan inte säga så mycket annat än att det gör håret rent och att jag gillar doften. Skulle nog inte köpa samma igen men en annan produkt från samma märke skulle jag inte ha något emot att prova.


Pantene Pro-V ingredienser.

Och sist av rengöringsprodukterna är en ansiktsskrubb från Queen Helene. Den innehöll bl.a. valnöts skal som fungerade som skrubb. Den var dock lite för rivig för ansiktet så jag började använda den endast på kroppen och till det var den perfekt! Jag gillade också doften och designen (lite retro?!) på tuben. Den kostade lite på 3€ på iherb.com så den var rätt så förmånlig men på grund av att jag inte så ofta beställer  från iherb (eller, har gjort det endast 1 gång) så kommer jag nog antagligen inte att köpa den igen.


Apricot scrub ingredienser.

Sist ut är två stycken prover:


Eh ja... det här är ju lite fail men jag kommer inte ens ihåg att jag skulle ha testat den här body creamen från Vichy så jag har liksom inget att säga om den? Jag försökte dofta på den för då jag doftar på produkter så senast då brukar jag komma ihåg vad jag tyckte om produkten men jag har tydligen lyckats klämma ut precis alla bevis så jag kan inget säga om produkten... dagens eller kanske månadens fail...

Winter berries body lotion från Dermosil kan jag däremot berätta att jag gillade! Den doftade riktigt gott. Ganska vintrig doft men kommer den t.ex. till salu igen i höst så skulle jag nog kunna köpa den!

Det här var månadens tomma för den här gången! Märkte Du att jag körde med en ny grej den här gången? Jag har lagt till foton över ingredienslistorna, jag tänkte att det kunde intressera speciellt dem som  gör sina köp utgående från om vissa ingredienser ingår eller inte i produkten.

Har du provat någon av ovanstående produkter? Vad tyckte du om den/dem?

 

 

01.06.2015 kl. 21:56

Go bananas!

Jag gick lite bananas med AVON-beställningen för min egen del i kampanj 7. Bland annat 4 nagellack (älskar, älskar, äääälskaaaar gel finish-lacken!), ögonkräm, ansiktskräm och en demoprodukt (bodyspritz i ljuvligaste 90-tals doften). Swatch, first impression och recension på alla produkter kommer inom kort! :D


Banan är ganska gott också.

29.05.2015 kl. 23:10

Mina Favoriter från Forever

Sallu ställde frågan "vilken är din favoritprodukt från Forever?" på sin blogg och jag tänkte nu snabbt gå igenom vilka (japp, plural) produkter som hittills är mina favoriter.

Här kommer de (inte  i rangordning):

Sarah tipsade om den här då det kom fram att jag har tandvärk. Lite skeptiskt provade jag tandkrämen men nu är jag helt fast! Det svider lite i plånboken eftersom den går av på en 10-lapp men helt ärligt talat så vet jag inte om jag någonsin skulle kunna gå tillbaka till vanlig market-tandkräm igen. Smaken är finemang.


Jag är nog lite förtjust återfuktande produkter på bit. Eller skönhetsprodukter på bit överlag. Den här har jag använt för att rengöra ansiktet och till det ändamålet har jag tyckt om den riktigt bra. Lite klibbig känsla på huden en stund efter användning men det försvinner då man smörjer in ansiktet. Doftar riktigt ljuvligt.

 

Håoli måoli mamma mia! Hur har jag inte köpt av dessa drickor tidigare? Den här smaken är bäst. Flere säger att de har hållits friska och krya efter att de börjat dricka aloe gel-drickor. Nu kan jag inte riktigt uttala mig om det eftersom jag inte varit sjuk sedan juni 2014. *peppar peppar ta i trä*. För mig känns det åtminstone tryggt att dricka en eller två shottar av den här då jag känner att jag inte lyckats äta riktigt så varierat som jag borde. Också då jag inte känner lust för grönsaker så känns det okej att ta lite aloe gel-dricka istället. Det är back-up liksom.


Japp, den här har ni fått läsa om förut här på bloggen. Det är helt enkelt en suverän produkt som har många användningsområden. Nu i sommar kommer jag säkert pröva den på solbränd hud. Ett stort tack skall den ha för att den hjälpt mig att få bukt på mina finnar!


En skön rengöringsprodukt som lämnar efter sig ett rent resultat. Den luktar lite konstigt men inte starkt så det är liksom ingenting som stör. Ibland kan produkten svida lite (vid näsborrarna främst åt mig) men det tar jag bara som att produkten verkligen har en inverkan på huden. Den här har också hjälpt till så att mina finnar försvunnit.

 

Alla bilder är lånade härifrån.
P.S. passa nu på att göra ett konto åt er via länken så får ni ta del av mera såsom t.ex. priser. Länken för er till Sarahs och Saras forever-webbutik!

Sådär, det var mina fem favoritprodukter från Forever.

Jag är också nyfiken på dina favoriter! Skriv en rad eller två om en eller fler favoriter från Forever i kommentarsfältet nedan.

19.05.2015 kl. 16:06

Potentially Empty: MAY

Halva maj månad har redan passerat så alltför optimistiskt skall jag inte gå och önska att jag hinner få slut på någo produkter. Jag hade svårt att klura ut vilka produkter som kunde ta slut och tog det säkra före det osäkra den här månaden.


Victoria's Secret pure seduction body lotion
Louis Widmer Brun-utan-sol för ansikte och kroppen
Sence facial cleansing wipes
Avon superextend wingedout mascara
Vichy aqualia thermal day spa (prov)
Avon foot works deodorising foot spray

Dermosil iDeal tinted day cream (prov)
Lumene longwear blur foundation (prov)
Dermosil Kitchen soap polka (prov)
Dermosil nature body lotion (prov)
Max Factor skin luminizer foundation (prov)

Vilka är era potentially empty-produkter denna månad?
 

13.05.2015 kl. 13:07

mineral crush & diamond shatter

AVON har släppt några nya lack bl.a. mineral crush och diamond shatter.


Diamond shatter, topaz och pearl är de jag har.


På naglarna idag!
Glittrigheten kommer inte fram så bra på fotot.

Diamond shatter är så tusans svårt att få "rätt" på bild men det är sååå sjuuukt snyggt och det är fenomenalt att ha även bara sådär utan färgat lack under.

Jag blir bara mer och mer kär i AVON. Och nagellack.

13.05.2015 kl. 12:39

Just so me.De här är så jag! De är bara ganska stora, typ 7cm. Skulle länka till dem på H&Ms webbsida men de är tydligen slutsålda nu för jag hittade dem inte.

Om någon ser dem i butik så säg hepp!

13.05.2015 kl. 09:00

Månadens tomma: APRIL

Nu skall vi ta en titt över hur mycket jag lyckades konsumera under den gångna månaden.

 

Helheten: 3 rengöringsprodukter, 2 skincare produkter, 3 sminkprodukter samt 6 prover


Avon care family gentle body wash med kamomill och havre.
En härligt krämig duschgel som tyvärr inte fungerade för mig på grund av doften som påminde om typ stearin. Dock fungerade den riktigt bra som handtvål, då var inte den konstiga doften lika påtaglig.

XZ havtornsshampoo för färgat hår.
Helt okej, ingen dunderprodukt men märket är inhemskt och relativt billigt så kan nog tänka mig köpa igen!

Dermosil summer body sugar scrub.
Doften är ljuvlig och skrubben likaså. Dock smälter skrubbkornen lite för snabbt så jag var tvungen att ta ganska mycket åt gången för att hinna skrubba innan kornen "försvann": Plus får den för att huden blir återfuktad och jag behövde inte smörja in kroppen efter duschen då jag använd denna. Skulle absolut kunna köpa den igen (men på rea).


De riktiga flopparna:
Favora handkräm som finns att köpa på apoteken.
Jag förstår inte. Krämen absorberas jättelångsamt och den lägger sig som en hinna på händerna. Jag smörjer alltid händerna på kvällen då jag går och sova och följande morgon då jag tvättar händerna lossnar "hinnan" och under är händerna fortfarande lika torra. Värdelös produkt alltså. Tyckte jag såg på apoteket att den kostar 8,40€ och det är WAY TOO PRICEY för en handkräm som den här. Kommer inte köpa igen och vågar inte prova nåt annat från samma märke heller.

Sebamed fresh deodorant biologiskt verkande, aluminiumfri.
Den här råkar också vara en apoteksprodukt. Den var klar och flytande men efter bara max 2 månaders användande hade vätskan klumpat sig och blivit grumlig. Doften var god men jag är tvungen att slänga denna deo efter att ha använt en knapp tredjedel så det känns surt!


Avon colortrend Boost It!-mascara
Denna syntes nyss som månadens favorit och JA! Den här mascaran tillhör lätt top 3 över bästa mascarorna! Plus att den ju faktist kostar kring 4€. Jag kommer att köpa igen och säkert flera stycken att ha i lager.

Dermosil highlighter.
I färgen fair (tror jag) och den här sen igen är nog den bästa concealern att ha under ögonen! Jag kan bra tänka mig att köpa den igen. Väldigt bra täckning och hållbarhet.

Oriflame giordani gold adaptive luminous concealer.
En makeup artist på skönhetsmässan rekommenderade denna åt mig att ha på mina mörka ringar under ögonen och jag gillade den tills jag hittade bättre och billigare varianter.  Har även lagt den på finnar och  röda märken och den har varit ok. Kommer inte att köpa igen ändå.
Aqualan Duo effektivt återfuktande kräm.
Provet räckte till halva kroppen och det var en dryg och fet kräm som inte luktade/doftade just någonting alls. Återfuktade bra. Kan tänka mig att köpa igen till hösten/vintern då min hy behöver extra tjocka krämer.

Aqualan L universalkräm.
Har ungefär samma åsikter om denna som om Duo. Också det här provet räckte till halva kroppen.

Dermosil Blossom body lotion.
Vill ha! Doftade ljuvligt och återfuktade tillräckligt bra mina torra ben. Jag upplever att den här doften passade bra ihop med min body mist från Victoria's Secret.

Dersmosil Spa&Sauna softening foot serum.
Den hade överraskande fräsch doft! Verkade ganska tunn i koncistensen så inte sådär typiskt fotkrämig. Svårt att säga utefter bara en gång hur bra den var, tror att jag inte kommer att köpa den dock eftersom mina favoritfotkrämer finns i Oriflames sortiment.

Vichy aqualia thermal night spa nattkräm.
Doftade gott, precis som de flesta vichy-produkter brukar göra. Även här svårt att säga vilken inverkan den har på huden bara efter en natt men om jag stöter på ett bra erbjudande så kan jag tänka mig köpa den. Plus för att den är parabenfri.

Garnier moisture match dagkräm.
Doften ok men produkten absorberades lååångsaaamt in i huden och efterlämnade en klibbig hinna som jag inte tyckte om.

Och hur trodde jag att det skulle se ut?


Det gick inte heeelt som jag tippade!
Btw så tog jag även slut på Yves Rocher Micellvatten mini men eftersom jag har en ny i fullstorlek har jag fyllt på burken och tagit den till Kimito. Jag har nog helt underskattat micellvatten tidigare. Aj aj vilken prima uppfinning!

Jag skall nog ändå vara nöjd över att jag fick testat såpass många prov den här månaden. 

10.05.2015 kl. 12:53

I was away for a long time

Goddagens!

Jag har inte rört en dator på typ... 2 veckor! Jag har inte orkat (efter praktikdagarna) och inte haft tid heller för delen, trots att det kliar i fingrarna och hjärnan exploderat av blogg-idéer.

Tänkte idag att jag skulle fortsätta med Dagens positiva och det blir då dag 2/7.

Igår då jag kom hem till Karis låg ett paket på mitt skrivbord. Först funderade jag vad det riktigt kunde vara men då jag öppnade och såg att det var mina visitkort så släppte jag löst ett litet glädjetjut inombords!

En färgglad fjäder på framsidan och en stor fjäder på baksidan med texten Do what makes you happy

What makes you happy?

09.05.2015 kl. 14:06

Dagens positiva 1/7

Blev utmanad till att skriva valfritt antal positiva saker i sju dagar. Utmanaren är Sallu. Jag antar givetvis utmaningen men tror att dagarna inte kommer komma efter varandra utan lite nu som då ;)

1. Trots att många inskjuknade och inte kunde delta i megapartyt igår tycker jag att det var en lyckad och rolig kväll. Vi fick två nya konsulter under evenemanget!

2. Idag har jag inget annat program än att städa och gå på terapin, en rätt så lugn dag för ovanlighetens skull.

3. Skall nog ta och fota till ett månadens-tomma inlägg idag. Det inlägget kommer komma upp tidigare eftersom jag far på praktik nästa vecka.

4. Solen skiner!


 

23.04.2015 kl. 12:57

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015