fem favoriter från juliAvon Luck EdP prov med jordgubb som en ingredienserna. Det är en mogen doft som jag tror passar alla. Fräsch och inte för stark.

Dermosil illuminating beauty powder (alltså lystergivande puder)

Detta puder har växt sig till en stor favorit! Den kan användas som sådan eller utanpå foundation. Då jag hälsade på en vän i Helsingfors använde jag även de vita, rosa och lila kulorna för att göra en pastellig ögonmakeup så det här är en produkt med många användningsområden! Det kommer med en söt puderpuff också dock har jag inte använt den utan jag föredrar att använda sminkborste.

Visste ni att Forever även har en färgkosmetik-linje? Den heter Sonya och i den ingår bl.a. bb-kräm, läppstift och concealers! Jag har en concealerpenna med två olika nyanser. En som drar åt gult och en som drar åt rött. Jag köpte det ljusaste alternativet som heter Light 416. Det jag gillar med denna concealer är att den är mjuk och krämig vilket gör att den är lätt att applicera, hållbarheten är bra och täckningen är toppen!

Min hy har en tendens att lätt bli fuktig om vädret är sisådär 18+ grader så därför har den här foundationen varit bra till sommarens festligheter! Den ger ett jämnt och matt resultat som jag verkligen har tyckt om. Huden har inte börjat glänsa eller bli fett och jag är imponerad över att den hållit i upp till 10 timmar utan att ge efter. Jag har pudrat på med lystergivande puder från Dermosil direkt efter applicering.

En produkt jag hittat tillbaka till:


Avon Advance Techniques daily shine Dry Ends Serum är ett ypperligt bra serum om man har delade toppar men också om man vill underlätta "håruppredning" efter duschen. Jag hade glömt bort detta serum men då mamma berättade om hur bra hon tyckte att Arganoljan från Avon var så började jag använda detta igen. Håret ser såå mycket friskare ut då jag lägger i 2 droppar av detta efter hårtvätt.

 

Det var allt för denna gång. Vilka skönhetsprodukter blev dina favoriter i juli?

07.08.2015 kl. 14:13

Månadens tomma: 07/2015

Det är tråkigt att så många av mina empties inlägg inte består av färgkosmetik. Jag tar typ aldrig slut på nåt läppstift, ögonskugga, eyeliner eller dylikt känns det som.

Men här är det som jag tagit slut på.


Helheten (dock saknas 1 prov från denna bild)
 Avon simply delicate Gentle intimtvål har en god och mild doft, den har varit dryg och priset är också helt rätt. Jag har redan en ny i en annan doft.

Avon Senses awakening kropsskrubb i doften Citrus Zing är nog för mesig för mig. Skrubbkornen är för milda. Fräsch doft men påminner lite för mycket om diskmedel anser jag. Även här är nog priset på sin plats tycker jag. Den här skulle jag rekommendera för känslig och tunn hy. Jag kommer inte köpa denna igen.Avon Senses refreshing lagoon är min favoritdoft på avons tvålar! Jag har använt flera stycken duschgels i denna doft och nu även denna handtvål. Den torkar inte ut huden. Jag har inte köpt en ny men jag kunde tänka mig att göra det!

Forever Aloe Cleanser är det bästa som hänt mig i rengöringsväg. Jag har nog nämnt den en och två gånger tidigare här på bloggen. Tur nog hade jag sett till att investera i en ny innan den här tog slut för den är superb!Forever Aloe Propolis creme prover har jag smort exemen i ansiktet med. Jag tycker sen tidigare om den här krämen men jag kan inte säga vilken inverkan den hade på mina nässelutslag eftersom det känndes som om ingenting direkt hjälpte.

Burt's Bees vårdande läppglans. Som ni ser är det ju inte slut men det har börjat "skära sig" i ingredienserna så jag vågar inte använda det längre. Jag fick det i en livbox och har nog inte varit så imponerad av det. Det som var bra med produkten var att det inte klibbade men jag kände inte att det hade varit återfuktande och jag var nog tvungen att applicera nytt lager flera gånger om dagen så ja, jag skulle nog inte köpa det.

Dermosil primer blossom spf 20 hade en mystisk blå färg. Utgående från provet är primern dryg. Den hade en stark doft, ganska plastig, som gjorde produkten skrämmande. Jag var inte imponerad och jag skulle inte köpa produkten i full storlek.


Sist ut denna månad är ett prov på Nature morotsolja för kropp och ansikte från Dermosil. Jag provade den på mina torra vader och det kom lite mycket produkt men den absorberades jättebra! Färgen var ganska mörk vid applicering men morgonen därpå var färgen borta och benen kändes inte speciellt oljiga alls. Om jag någon gång behöver investera i en kroppsolja så blir det helt säkert denna!

Berätta vilka av ovanstående produkter du har provat och vad Du tycker om dem!

06.08.2015 kl. 13:27

Var har du varit Mima?

Någon kanske undrar var jag hållit hus de senaste 3 veckorna eftersom jag inte uppdaterat bloggen och inte varit så aktiv på instagram heller för den delen.

Jag har varit sjuk.

Jag vet inte hur ingående jag skall ta upp det men jag försöker kort och koncist berätta det väsentligaste.

Under våren (april-maj) rotfylldes min hörntand eftersom den konstaterades död + att jag hade haft värk i käken en rätt så lång tid (från början av mars). Ja, det konstaterades att jag hade en infektion och att rotfyllningsprocessen skulle bota infektionen.

About 1,5 månader efter avslutad rotfyllningsprocess blev värken i käken outhärdlig (finns ett sånt ord?) och jag besökte efter 3 dagars värk akut tandläkarvård. Diagnos "mjölktanden skall bort!" (japp, jag har, eller rättare sagt HADE 2 mjölktänder kvar på var sida på nedre käken) men jag blev rädd och fick panik då det var ett ingrepp jag var helt och hållet oförberedd på, så jag valde antibiotika kur för att få lite betänketid och smälta "nyheten" om att dra ut mjölktanden och hamna gå omkring med ett tomrum rätt så långt fram i 4-6 månader (det är tiden för käkbenet att läkas efter en utdragning och infektion).

Jag fick alltså antibiotika och panacod brustabletter på resept. I början hjälpte värktabletterna men dag efter dag blev det sjukare och sjukare och värken hölls borta about 1 timme och sen värkte det igen.

Inte ens en vecka senare (förra veckans måndag 27.7) fick jag akut tandläkartid igen för att dra ut tanden. Jag fick besöka en annan tandläkare som dessutom verkade trevligare. Eller hade ett trevligare sätt att uttrycka sig på. Då drogs mjölktanden ut. Dock är det rätt komplicerat med mjölktänder visade det sig. Rötterna är inte lika tydliga och min mjölktands rötter hade börjat växa ihop med käkbenet och under mjölktanden, i käkbenet var infektionen. Tandläkaren kunde inte dra ut rötterna utan var tvungen att borra ner i dem och sedan plocka bort bitarna med pincett. Det låter ju ganska komplicerat, eller hur?

Under ett av kontrollbesöken fick jag veta att där fortfarande är rotbitar kvar som borde börja lösa upp sig och växa ihop med käkbenet men att man inte riskerade borra ner längre för att jag hade kunnat får en allvarlig nervskada då det går en nerv precis under.

Dock verkar jag ha fått en lindrig nervskada efter att infektionen tryckt på hudnerven eftersom vänstra sidan av nedre läppen stundvis domnar.

Så, förra veckan efter utdragningen på måndag hade jag kontroll genast dagen efter på tisdag och sedan på fredag. Eftersom värken knappt försvunnit på fredag och jag fortfarande hade en böld kvar utåt mot kinden så beslöt tandläkaren för att göra ett snitt i bölden och kolla att det inte var var som inte slapp ut. Var var det inte, dock hade det samlats bindvävsvätska som kom ut med tryck sade tandläkaren (sorry for that information!) och jag gick hem lite mer lättad men med ett svullet ansikte av 6 stycken bedövningssprutor. Mamma kom hit och tog hand om mig och handlade och sånt.

Natten till lördag sov jag typ hela natten utan att vakna av värk, första gången på 2 veckor! Jag hade en 14 timmars arbetsdag som jag klarade rätt så galant. På kvällen då jag skulle gå och lägga mig kände jag första gången av att läppen domnade.
På söndagmorgonen kände jag mig inte utvilad men jag var glad för att jag hade sovit hela natten utan att vakna av värk igen. SCORE.

Dock kliade hårbottnet på morgonen såå innerligt och min högra hand hade svullit till typ dubbla storlek. Det kliade i handflatan men jag gjorde mig i ordning och körde till jobbet. Jag hann knappt komma in genom dörren på lördag då mitt huvud hade svullit upp och öronen var illröda och kliade. Handen var fortfarande som tidigare. Mamma tyckte det verkade som allergisk reaktion (antagligen på antibiotikan) så hon beodrade mig att ringa jourläkaren.
De kallade dit mig och jag for genast för att visa upp mig. Väl framme fick jag antihistaminer (som jag tror det heter) och efter en stunds väntande fick jag träffa en läkare som konstaterade att det nog såg ut som allergisk reaktion men att det INTE var troligt att det var på grund av antibiotikan (för att jag ätit det så länge redan, ända sedan 21.7 och detta besök till jourläkaren gjordes 2.8) utan att det kunde bero på egentligen vad som helst. Jag kunde alltså gå tillbaka till jobbet.

Jag genomled arbetsdagen (nej så farlig var den inte men det kliade och ploppade upp exem på några ställen på kroppen) och sov rätt så gott den natten.

På måndag morgon (3.8) hade jag först kontroll hos tandläkaren och sen skulle jag iväg på jobb. Snittet i bölden och såret vid tandutdragningen hade börjat läkas men jag fick 3 dåliga nyheter i alla fall under besöket. Det känns tryggt att tandläkaren är noga med att kontrollera hur läkningsprocessen framskrider. Det känns ändå bra.

Väl framme på jobb så började jag känna mig dålig. Det brände på flera ställen på kroppen och jag kunde inte gå eller sitta för det kliade och brände som sagt och efter en stund kunde jag konstatera att jag var oförmögen att jobba och att jag var tvungen att söka upp läkare. Utan att ringa före körde jag raka vägen till hvc och sade att jag MÅSTE träffa en läkare. Efter en stunds väntan (som kändes som en evighet) fick jag träffa en läkare. Jag fick visa mina armar och ben som såg horribla ut av nässelutslag. De täckte 85% av låren och tänk er att ha exem på insidan av låren- det blir omöjligt att gå! Dessutom hade knäna börjat svälla och händerna var ömma. Läkaren sade att det ser typiskt ut för allergisk reaktion på penicillin och frågade om jag hade ordentliga allergimediciner. Nepp, det har jag inte, jag hade en stund innan köpt kortisonsalva och Cetirizin på apoteket. Han skulle skriva recept på en ordentlig allergimedicin åt mej men NEJ, det visade sig att den inte fås tas om man äter depressionsmedicin, inte den sorten jag har i alla fall. Så han bad mig ta 2 eller t.o.m. 3 tabletter Cetirizin (vanlig dygnsdos 1 tablett). Jag fick sjukledigt resten av dagen samt på tisdag 4.8.


På tisdagen kände jag mig inte mycket bättre. Jag låg i sängen typ hela dagen (precis som på måndagen) förutom att jag gjorde ett besök hos tandläkaren eftersom tandläkaren ringde upp mig och bad mig komma trots att jag hade tid dagen därpå, på onsdag alltså. Han ville bara kolla att antibiotikan har nån inverkan. Dessutom är det viktigt att jag inte får feber och jag hade faktist haft stegring på måndag kväll. Jag är beordrad att mäta tempen med jämna mellanrum. Så, eftersom jag inte kände mig bättre på tisdagen och att det dök upp mer exem efter hand t.ex. i ansiktet, på ögonlocken, på fötterna och brösten så jag ringde hvc för att jag var lite orolig. Den läkaren sade att jag inte behöver vara orolig för de nya exemen, att de troligtvis uppstår för att den gamla antibiotikan fortfarande finns i blodet och så skrev han sjukledigt även till onsdag (igår 5.8).

Igår, på onsdag, var jag på kontroll till tandläkaren. Han tyckte att exemen såg bättre ut i alla fall de på armarna (visade inte resten av kroppen) och han bokade in ny tid till fredag (imorgon 7.8). Tandläkaren sade att det ju verkligen inte är optimal tid för exem nu då vi (äntligen) hade fått sol och sommarvärme. Efteråt köpte jag 2 liter ärter på torget och det var så gott för jag har inte ätit grönsaker på typ 2,5 veckor!


Efter besöket hos tandläkaren orkade jag bädda lite på soffan så att jag kunde ligga och se på TV (som jag inte orkade göra på måndag eller tisdag), jag försökte strosa runt med så lite och lätta och svala kläder som möjligt för ALLT som tog i exemen gjorde att dom antingen 1) gjorde ont eller 2) började KLIA.

Jag kände mig matt och deppad och hade allmän ångest på kvällen eftersom det kändes som om INGENTING hjälpte. Jag grät lite i Jannes famn för det kändes så jobbigt. Jag hade inte sovit ordentligt (förutom 2 nätter) på 2,5 veckor. Jag tror att en och annan av er också skulle bli lessen och deppad om ni hade varit i samma situation. + Att vi förra veckans torsdag upptäckte kvarnmott i köksskåpen men med hjälp av mamma och Janne fick vi bukt på dem rätt så snabbt. Så jag tycker inte att det är så konstigt att jag ÄR slut.

Så utgående från mitt skick igår så sjukanmälde jag mig även ännu idag, torsdag. Det kändes som rätt beslut. Dock har jag inget sjukintyg från läkare för den här dagen. Men jag tror att det är viktigt att inte anstränga sig för tidigt. Jag tänker mycket på jobbet och hur de får det att löpa.

Idag då jag vaknade kände jag en gnutta hopp. Jag hade inte vaknat under hela natten i kli-attack och flere av exemen hade försvunnit! Det finns nog ännu exem som kliar då de skaver mot t-shirten eller mot andra kroppsdelar som t.ex. knävecken och armvecken men det kliar inte så DJÄVULSKT som det gjorde ännu igår t.ex. Jag kan SITTA utan att det bränner på skinkorna (too much info, maybe?) av exem. Jag tar ju nog i trä för jag vågar inte ta ut glädjen i förväg känner jag. Det finns fortfarande exem i ansiktet och kring ögonen som jag tänker att jag skall vara extra försiktig med men som helhet verkar det äntligen gå åt det bättre.

Oron över att inte kunna gå på PartyLite konferens eller kunna resa till Gotland med familjen har skavt i mig den senaste veckan. Speciellt med PL konferensen har jag tänkt att det är kört. Jag kommer inte att kunna åka till Jyväskylä och uppleva den har jag tänkt. Den är rätt så dyr och jag skulle aldrig ha en chans att få pengarna tillbaka. Jag kan kort säga att den kostar 270€ med hotell inräknat.

Då oron växte för stor tog jag kontakt med min linjapäällikkö igår och hon sade att konferensen äger rum mitt i Jyväskylä samt att hotellet också är riktigt brevid konferensstället och där nog finns läkare att få tag på om det skulle behövas. Att allt går att ordna. Att de tar hand om mig. Att man nog kan gå på galamiddag fast man har exem i ansiktet. Detta tröstade mig otroligt och lugnade ner mig lite, Det känns bra att jag berättade om läget och att veta att deras stöd finns om det mot förmodan skulle behövas!

Jag är inte lika taggad som tidigare p.g.a. allt som hänt men jag känner att det är okej att åka upp för ett veckoslut. Dessutom är vi ju i finland och inte utomlands så att söka och få hjälp borde gå ganska smidigt.

Tillika oroar jag mig för vad de tänker på jobbet. "Aj hon kan nog åka på konferens och nöja sig men inte komma på jobb" jag tror inte att det blir ett problem och mina arbetskollegor hör inte till den sorten. Jag tror nog att de egentligen unnar mig lite roligheter efter dessa (nästan 3) jobbiga veckor. Men ändå.

Tillika är jag orolig att det igen skall bli värre. Att exemen kommer tillbaka eller att nåt annat otrevligt dyker upp. Tänk om jag inte kan åka till Gotland? Resan är nämligen redan nästa onsdag (och vi kommer hem på måndag morgon 17.8). Tror jag skall ta en dag i taget och försöka göra det bästa av den. Jag skall försöka att inte stressa och speciellt inte tro att det är världens undergång ifall det dyker upp något nytt exem för jag läste någonstans att nässelutslag kan man ha i t.o.m. en vecka.

Okei. Det här inlägget blev verkligen inte kort och koncist och jag vet inte om det finns någon som ens är intresserad av att läsa min "sjukjournal" men här är i alla fall saker jag inte orkat berätta eller ta upp. Så de av mina närmaste vänner och bekanta som läser detta förstår nu varför jag inte har hållit kontakt.

Idag har jag dock orkat fota lite så det lär nog komma upp ett empties inlägg idag.

  


 

06.08.2015 kl. 12:00

Sugar Nail Polish Review

Som rubriken säger så skall jag recensera två nya sugar-nagellack.


Vad?
Oriflame Very Me SugarNail  "Strawberry" & Nail Polish by H&M "Candy Crush"

Hur?
Lackade 4 naglar på vardera hand med Strawberry och 1 nagel på vardera hand med Candy Crush.När?
På fredag kväll (i förrgår).

Varför?
Aj har Ni missat att jag Ä L S K A R texturlack? ;)


Bilden är tagen idag, alltså två dygn efter att jag lackade naglarna.
Det chockrosa lacket från Oriflame har skavts i kanterna medan det från H&M är så gott som intakt.

Åsikter om lacken?
Det från Oriflame var en riktig besvikelse. "Kornen" är fjuttiga, knappt existerande. Lacket är svårt att applicera jämnt och de där få kornen man får ut på nageln slits av jättefort. Dock är färgen på lacket riktigt snyggt och det kunde vara användbart också om jag inte tyckte att naglarna ser smutsiga ut då man har det på.

Det från H&M överraskade mig positivt! Det är minst lika snyggt på naglarna som i flaskan och kornigheten (alltså texturen) är precis så grov som den enligt mig skall vara. Hållbarheten verkar också vara riktigt bra.

Summa sumarum?
Tummen ner för Strawberry men alla tummar upp för Candy Crush!

Har du nytta av denna typ av recension? Berätta!

 

 

19.07.2015 kl. 22:40

Det nya från förra veckan

Tjabba Tjena Hallå!

Nu är det så att jag inte riktigt är nöjd med hur det framskrider här på bloggen. Jag hinner typ ladda upp 2 inlägg per vecka och till råga på det så har jag inte mått riktigt bra på sistone. Så istället för att det skall läcka ut på bloggen så har jag valt att inte övehuvudtaget öppna datorn. Jag skulle ju så gärna vilja recensera alla dom där nagellackena och läppbalsamen nu genast, men jag måste spara på energin, åtminstone ännu den här veckan...

Jag tänkte nu i alla fall kort berätta vad jag har köpt i skönhetsväg under den senaste veckan (läs; förra veckan).

 


Detta köpte jag från Latvala i Karis

Samma Facial Cleansing wipes från Sence som fanns med i förra Månadens Tomma-inlägg! De kostar enbart 99cent.

Jag hittade detta läppomada från Himalaya Herbals. Jag hade nästan intalat mig färdigt om att jag INTE behöver ett femtonde läppomada då jag såg att det var det sista som fanns kvar och då slängde jag det med panikartad iver i shoppingkorgen. Jag skall spara det till senare i höst. Det här läppfettet kostade 2,50€


Jag köpte 1 sak från Avon i förra kampanjen och det var en demoprodukt. Det är burken med pedi-peel pads vilket verkar vara pads med vilka man skall kunna peela bort torra partier från fötterna. Det verkar ganska behändigt och bekvämt. Jag tänkte att J kunde vara provkanin.

Det som även kom till mig från Avon med denna beställning var ett set med duschgel, body lotion och body spritz med doften Apple Blossom. Jag har redan en body spritz och där är ca 1/3 kvar. Jag har använt den jättemycket i sommar! Setet har jag kunnat beställa gratis tack vare att jag samlat ihop poäng under 4 kampanjer.


Jag har ej ännu bestämt mig för om jag behåller den nya spritzen? Eller skall jag lägga den med i Avon produktpaketet som jag lottar ut sen då min facebooksida har 100 gillare??

Sist men inte minst är ett shampoo från Dermosil som jag fick av syrran. Hon hade provat det några gånger men det passade inte hennes hår så nu skall jag prova det och hoppas att det är en produkt som passar mig! Det vore synd att slänga bort (säger jag ja... men jag vet ju hur det känns att hamna slänga bort!)

 

15.07.2015 kl. 23:02

Hur det gick i Juni/Hur det ev. går i Juli

Här är bilden över "potentially empty" som jag laddade upp i början av juni. Jag fick bara slut på 4 av dessa produkter.

Nu har jag fotat de produkterna som jag tror att kommer ta slut under juli månad.


Helheten

Helt säkert att de tar slut:
Avon Simply Delicate intimtvål
Avon Luck la vie parfymprov
Forever Living Aloe Cleanser
Lumene Natural Code calm it down kräm
Samt prover från dermosil;
After Sauna Lotion, Blossom Primer spf 20, Blossom Body Lotion, Nature Carrot Oil x2


Osäkert om de tar slut:
Cutrin Oyster vitamin care spray
Avon Senses citrus zing body scrub
Cien ansiktsskrubb

07.07.2015 kl. 15:22

Månadens tomma: juni 2015

Hej å hå!
Juni är förbi (jag är lite seeeeen) och månadens tomma är här!

 


8 produkter varav 1 är ett prov.Jag anser att Oriflame har de bästa fotkrämerna. Här är en Overnight moisturising foot cream med avokado och aloe vera. Absorberas snabbt, vårdar snabbt (över en natt) och doftar gott. De är dock ganska dyra (typ mellan 9-11€) men ser man denna på erbjudande så tycker jag absolut att man skall slå till!
 

Avon har inte så dåliga fotprodukter dom heller. Det här är en deodorising foot spray som doftar fräscht och lite "pudrigt" om man kan uttrycka det så. Jag har redan en ny flaska i användning och det är främst på sommaren faktist som den kommer till användning då jag oftast får varmt i skorna. Den här kostar kring 6-7€.


Avène Eau Thermale Spring Water. Då jag fick den i en livbox sommaren 2013 så var jag ganska exalterad. Dock har jag inte använt den så jättemycket efter det. Nu är den 2 år gammal (redan!) så jag slänger den nu. Visst var det skönt och svalkande att spraya den över ansiktet men jag har kanske inte helt förstått innebörden med en. Om jag skulle vilja köpa en motsvarande produkt skulle det nog bli från ett budgetmärke istället.

Sence Sensitive skin facial cleansing wipes innehåller varken alkohol eller parfym och det ger denna produkt ett stort plus! De här ansiktsrengöringsservetterna har jag verkligen tyckt om. De rengör riktigt, riktigt bra och erftersom varje servett är stor så räcker det med 1 till hela ansiktet. Jag kommer absolut att köpa dessa igen bara jag skulle komma på varifrån jag har köpt dem :D De är antingen från halpahalli eller latvala och jag minns att de kostade under 1€.


Oriflame Optimals oxygen boost Day Shield SPF30. Jag köpte den 2012 då jag typ för första gången insåg att man också behöver SPF i ansiktet. Dock var det en ganska kall, blåsig och regnig sommar så den kom inte mycket till användning. Jag använde den från och till året därpå men sedan aldrig efter det. Kan inte säga bu eller bä om produkten men SPF30 för en ansiktskräm är ganska bra! Dock var den ganska dyr. Nu har både krämen och tuben börjat gulna så jag vågar inte använda den mera.

Dermosil Skincomfort glowing facial serum har varit en mycket dryg produkt! Lyxig förpackning i form av glasflaska och pipett. Jag började använda den i början av januari, främst på kvällen under min nattkräm. Nu på slutet prövade jag den också på morgnarna innan jag applicerade dagkräm. Den har hjälpt till att hålla huden i shack. Den doftar örtigt och absorberas snabbt. Den kostar 9,40€ och är absolut värd sitt pris.

Avon ColorTrend oil control foundation har varit en favorit genom det senaste året. Den har solskyddsfaktor 15 och är billig. Det står på att den skall hålla 24månader men jag fick en konstig reaktion av den nu senast jag använde den så jag var tvungen att tvätta bort den. Det började liksom klia i hela ansiktet. Jag tänkte först att det var ansiktskrämen som utlöste kliandet men jag har inte fått liknande reaktion av att ha använt endast krämen så enligt uteslutningsmetoden så är det foundationen som inte är bra längre. Kommer kanske att köpa den igen nångång i framtiden.

Månadens sista tomma produkt är ett parfymprov på 4ml från Yves Rocher. Moment de Bonheur heter den och jag blev så förtjust i doften att jag köpte parfymen i full storlek! Dock är den ännu i sitt paket, oöppnad eftersom jag har så många andra parfymer och dofter på gångs nu. Citrusdoft i massor- me like!
 

Har du testat någon av produkterna i detta inlägg? Berätta vad du tyckte! :)

 

07.07.2015 kl. 12:00

6 favoriter i juni

Snart har en av våra få sommarmånader passerat. I juni har jag haft 6 favoriter jag tänker berätta om i detta inlägg.


Cien Daily exfoliating facial wash har stigit högt på listan över favoriter. Det är förmodligen min favorit ansiktsskrubb genom tiderna tack vare effektivitet men också pris. Verkligen bra för att kosta endast 1,85€

Oriflame Colour unlimited lipstick har ett eget inlägg som du kan läsa här.

Avon Skin so soft bikini line hair removal. Hårborttagningskrämer är en ny bekantskap för mig. Utgående från denna kan jag säga att jag gillar! Det tar inte sjukt och huden rodnar inte/ser inte irriterad ut efter användning.

Dermosil Blossom body lotion. Är lagom rinnig, absorberas snabbt, doftar ljuvligt och återfuktar även hudens torraste partier. Doften passar ypperligt bra ihop med nästa favorit-produkt! Plus för den praktiska flaskan med pump.

Avon Naturals apple blossom scented spritz passar, som ovan nämnt, väldigt bra ihop med body lotionen i äppelblomsdoft från Dermosil! Flaskan är praktisk och ryms med i de flesta handväskorna. Doften försvinner dock ganska snabbt så jag går och sprejar på mera 3-4 ggr per dag.

Sist men inte minst är Oriflame summer bliss Lemon and lavender foot scrub bar. Det är en fast skrub som liknar en vanlig handtvål. Förutom att den peelar fötterna så blir de också rätt så återfuktade. Jag har använt denna sedan början av maj och jag har behövt salva fötterna endast en gång sedan dess. Jag tror den kostar ca 4 € och den är definitivt prisvärd med tanke på hur mycket fotkräm man sparar.

Har Du och jag samma favoriter denna månad? Inte? Berätta vilka som är dina favoriter just nu!

 

 

26.06.2015 kl. 13:48

vem hittar på roliga rubriker?

Ibland kan jag ägna ganska många euro på loppis. Är jag stressad/lessen/deppad kan de bli en del onödiga köp fast nu då det inte klirrar så friskt i pengapungen så tänker jag en, två och tre gånger extra innan jag köper något. Dock kan jag säga att jag haft tur på loppis den här veckan!

Igår gick jag på ett stooort loppis här i Karis (gamla Karisma, vet inte vad det heter nuförtiden) och hittade 4 prydnadsgrejer till mitt företag, alltså rekvisita till mina PartyLite visningar. Det var två stora buketter med tygblommor (typ begonia) och två påsar med semitransparenta ljusblå glas "stenar". Slutpriset landade på 9€ eftersom blombuketterna kostade 3,50€ styck. Tyckte först att det verkade mycket men sen började jag tänka på då jag köpte tygblommor från Halpahalli och att de kostade 1€/stjälk där och det är inte många blommor på dem. 


 

Sen till det jag fyndade på Emmaus idag. ALFAPET, jag har såååå länge velat köpa det men i bokhandlar och varuhus kostar det en förmögenhet (sett ur en studerandes perspektiv!) så jag har bara gått och drömt om att en dag kunna köpa alfapet... Idag hittade jag det för 1€. Vem vill komma och spela alfapet med mig?

Ni som känner mej vet att jag har lite pensionärliga drag, jag älskar korsord och på senare tid har jag känt mig riktigt fixerad vid pussel också. Det är två sysslor som går i släkten. Jag är uppvuxen med pussel och korsord och väldigt fäst vid dem. I några veckors tid har jag sökt efter THE Puzzle, alltså faktist gått och tittat efter ett. Ingen motiv har kännats lockande. Den här tigern med färggranna detaljer runtomkring känns då mitt i prick. 1000 bitars pussel, så spännande!

Men godmorgon yxskaft! Skulle jag inte hitta ett par splitternya träningsshorts också i samband med att jag skulle gå till kassan för att betala? Jodå, det skulle jag. Oberoende om jag använder dom till vardags eller träning så är dom lätt värda de där 3 eurona.

Och så det där lilla som på bilden ligger mellan stenarna och shortsen, det är ett halsband med två silvriga peace-berlocker. Jag tänker ta loss berlockerna och lägga fast dom på ett vänskapsarmband som jag skall laga åt mig själv. Jag är inte så hippieg men jag tycker om peace-symbolen. Halsbandet kostade 50 cent.

Har på två dagar shoppat allt detta för 15€. Tycker ni att jag har betalat överpris?

 

Santasanasquashbanana, Mosh!


 

24.06.2015 kl. 14:32

3 läppomadan söker nytt hem

Det är helt onödigt att jag pantar på dessa 3 oöppnade lippomadan då jag redan har ett av varje i användning. Tänkte därför att jag säljer dem vidare som ett paket.


Hallon & jordgubb ger lätt färg medan vanilj är färglöst.


Jag gillar dom skarpt och speciellt det med vanilj känns väldigt återfuktande och skönt på läpparna!
Dom är värda 3,90€/st men jag säljer alla 3 för 5€. Jag kan även posta dem vart som helst i Finland men då tillkommer 1,20€ (frimärke och kuvert ihopräknat).

Hör av dig genom en kommentar, ett mail eller på FB om du är intresserad! :)

23.06.2015 kl. 08:54

Dagens Smoothie

Här kommer bild & recept på dagens smoothie!
Jag har fått mycket mer fantasi vad gäller matlagning (och sånt) efter att jag blev sambo. Nu räcker idéerna oändligt långt.

Anyway, ett enkelt och snabbt recept följer här:
1 bägare grekisk yoghurt
valfri mängd blåbär (jag använder ca 1,5dl)
1 msk krossade linfrön
1 msk skalade solrosfrön
valfri mängd bran flingor/ eller motsvarande)
1 msk honung


Eftersom detta inte blev "rinnigt nog" till en smoothie enligt mig så addade jag ännu en skvätt av Forevers Aloe2Go så att det blev riktigt bueno!

22.06.2015 kl. 22:34

Glad Midsommar!

Jag har kanske haft den lejmaste midsommaren någonsin. Jag var aaastrött efter att jag slutade jobbet kl. 12.00 igår och jag blev inte piggare fast jag bytte kläder och försökte komma i stämning. Vi gick till Jannes mamma för att grilla och jag trodde jag skulle somna stående så utgångsläget var inte så bra liksom. 19.30 började Janne säga att han var trött och ville gå hem (vet inte om jag var lättad eller för trött för att bry mig) och kl 20.00 låg vi raklånga på varsin soffa och drog timmerstockar  (mest Janne som snarkade).

Så vaknade jag idag 11.00. Alltså jag har sovit 15 timmar i ett sträck och jag kände mig utvilad då jag vaknade (like whaaat, that never happens)!

Orsaken till att jag var så trött måste ha varit att jag dragit arbetspass i 11 dagar med 1 dag ledigt imellan. Nu har jag ledigt ännu söndag och måndag så jag borde hinna vila ut.

Anyway, för att inte låta detta bli ett heeelt pensionärigt inlägg så skall jag ladda upp en bild på några nya grejer.Pesukukkan (har säkert ett svenskt namn?) och body scruben från The Body Shop fick jag av Astrid till födelsedagen och Cutrin hair colourmasken köpte jag från Salong 2000 i samband med att jag gick och klippte mig hos Marika. Det var Marika som föreslog att jag skulle investera i en colourmask eftersom mina toppar blivit gröna av att ha blekts i solen.

Har Du nångång testat Cutrins colourmask?

20.06.2015 kl. 19:35

Bärtider

I april köpte jag ett somrigt läppstift från Oriflame. Konsulten jag beställer av heter Cindy och om du bor i Karis med omnejd och är intresserad av att beställa från Oriflame så kan jag skicka Cindys kontaktuppgifter åt dig!

Anyway, jag skulle snacka om ett läppstift som har den där perfekta bäriga färgen. Kolla:
 På den här bilden ser stiftet ut att dra mer åt brunt men kolla swatchen här nedan för att se den riktiga nyansen. (Asså mah gaad, dösnyggt!)

Färgen heter Always Cranberry och tranbärsfärgat är vad det är! Det här läppstiftet har dessutom en hållbarhet som kallas duga.

18.06.2015 kl. 12:10

Genuint fint

Tillika då jag beställde skor från H&M i april köpte jag också 2 smala kransar med tygblommor att ha i håret. Förra året var de en stor trend och jag provade en tät och fin krans i cubus men på grund av min snålhet  köpte jag den inte. Har tänkt på den ofta sedan dess. Nu har jag i alla fall två tunna/smala kransar att bära på sommarens festligheter och sena kvällar.

En med cerise blommor och en med riktigt svagt rosa blommor. 

Tänker ni bära dessa tygblomskransar i år?

17.06.2015 kl. 18:39

scones med nåt orange i

De som följer mig på instagram (@mhellsberg) vet redan att jag häromdagen bakade morotsscones. Saligt goda blev dom! Antagligen är de inte särskilt hälsosamma men brödet var slut hemma och min sambo uppskattar allt jag bakar så jag testade göra dessa. De tog slut inom ett dygn. Snabbt och enkelt att baka. Perfekt att ta med i picnickorgen också.

17.06.2015 kl. 10:31

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015