Lucka 4

Dagens lucka innehöll färgkosmetik! :)
En eyeliner penna i färgen Black (1,25g). Det är roligt att få prova lite smink från TBS också trots att märket nog är mest känt för sin hudvård.

04.12.2015 kl. 08:20

Lucka 3

Dagens budskap är "Make the simple things beautiful" och denna lucka innehåller faktist en produkt som jag tidigare testat. Det är Shea body butter 50ml. Jag skall se om jag behåller den eller om jag ger bort den. Jag minns att jag då i alla fall tyckte att doften var alltför söt för min smak.

03.12.2015 kl. 08:15

Lucka 2

Lucka 2 i TBS julkalendern är ett prov på en ansiktskräm i serien Vitamin E (15ml). Dagens budskap syns på bilden.

02.12.2015 kl. 09:00

Lucka 1

Lucka 1 i The Body Shops julkalender innehåller en frosted cranberry shimmer lotion 60ml. Förpackningarna är alldeles för söta för på dem står olika budskap. Idag stod det "What surprises are waiting for you?"

 

01.12.2015 kl. 08:00

Ett Anti-Tips

Här kommer ett anti-tips på en rengöringsprodukt:Det här är bomullsrondeller (eller vaddlappar som jag kallar dem) och jag vet inte om det är ett måndagsexemplar eller vad som har hänt vid tillverkningen av dessa men jag rekommenderar att ni INTE köper från detta märke. Jag har inte själv köpt dessa, jag har fått dem och jag märkte nyss att det varken står text på finska eller svenska på förpackningen så detta verkar komma från nåt sydeuropeiskt land.

Men ialla fall, orsaken till varför ni inte skall köpa dessa: De innehåller plastbitar! Det var inte bara en eller två vaddlappar utan typ var tredje som jag använde rev på huden och kändes sträv och då jag kollade så jo tammifan, där fanns ibland trådar, ibland bitar av hårt plast bland vadden. Det var riktigt obehagligt faktist! Plasten var dessutom blå eller gul, så man börjar ju undra att vad är det för plastprodukter som tillverkas på samma ställe som de här vaddlapparna?!

 

16.11.2015 kl. 14:27

Men för helvete.

Just nu hatar jag windows 8. Jag hatar min nya välfungerande jävla skitdator. Jag hade skrivit ett LÅNGT jävla inlägg som en recension på C9 och var på typ sista stycket och så rör jag med handen av misstag någonstans på touchpaden så att inlägget flyger iväg nånstans. Jag orkar inte just nu skriva ett nytt. Tänka på alla plus och minus igen. Satans helvete fan och hans mormor.

 

Hej måndag.

16.11.2015 kl. 14:22

C9 dag 7

Hej, gomoron eller vad som helst!

Jag fick veta att sömnlösheten och överaktiviteten kan bero på therm-tabletterna som ingår i C9 programmet. Man skall enligt programmet ta 2 om dagen. En på morgon och en i samband med lunchen. Jag tog ingen vid lunchen igår men fick ändå inte sömn förrän efter kl 04.45 så idag tog jag ingen alls och har fortfarande inte 02.12 blivit en gnutta trött ens. Det som är mest jobbit med att vara vaken är att hungern blir så påtaglig. Den knorrar och kurrar i magen och emellertid mår jag riktigt illa. Jag äter grönsaker från fria listan men det hjälper ju inte om jag ändå inte kan sova. Imorse innan jag fick sömn åt jag en hel gurka och ett plommon och fick jätteont i magen.

Inatt har jag inte stressat så mycket över sömnen utan försökt ta det "bananas" och sett på serier på netflix istället. Men jag har nog suttit och önskat (där innerst inne någonstans) att jag skall bli trött och stupa i säng.

Idag vägde jag mig. Jag har gått ner 2,4kg vilket betyder att jag ÖVERSKRIDIGT mitt mål litegrann! Yay.

Skall dock ändå bli skönt att C9 närmar sig sitt slut (sista dagen på fredag) med tanke på sömnstörningarna.

Idag var jag så trött då jag gick med mamma på stan att mina steg saktade in och jag hade svårt att hänga med i mammas takt och då gick mamma inte ens snabbt!

Sömnlösheten har gjort mig, emellertid, ganska deppig. Det känns som om jag inte orkat ge riktigt allt och som om jag bara svajat omkring emellanåt. Inte varit riktigt fokuserad eller skärpt. Idag hade jag svårt att uttala ord rätt, bokstäverna kom i fel ordning, jag tappar saker, orkar inte lyfta tunga saker osv...

På fredagen kan jag verkligen ge en ärlig utvärdering av C9. Jag önskar att jag kunde säga att det var värt det. Vad jag säger vet jag inte riktigt. Det har säkert varit värt det men jag hade så gärna, så gärna sovit enligt mina rutiner!

 

12.11.2015 kl. 02:10

C9 tankar

Jag fortsätter kämpa... för ja, det känns nästan som en kamp det här programmet. Jag får inte sömn om kvällarna (inte ens fast jag tar melatonintabletter) och jag är jääättetrött om förmiddagarna/en bit in på dagen.

Nu har det ju varit helt ok eftersom jag inte haft så mycket närstudier eller jobb och jag har kunnat skriva på slutarbetet samt göra annat vettigt (byka, diska, städa osv) på eftermiddagarna/kvällarna. För att inte tala om träningen, som alltid blivit av först efter lunchen.

Det känns så märkligt, eftersom jag ALLTID brukar somna genast jag lägger mig vertikalt... men icke. Inatt låg jag ännu spikenergisk och tittade på film kl 4.00!

Jag kan inte påstå att jag svängt dygnet heller eftersom jag alltid ändå masat mig upp senast kl 11.00! Jag börjar ha sån sömnskuld att jag säkert kommer sova ett helt dygn då detta är slut, haha!

Jag är bara orolig för att jag inte kommer vara tillräckligt skärpt om jag är trött. Imorgon skola med axxell-utbildningen, en PartyLite bjudning på onsdag kväll... matematik på torsdag morgon...en essä att skriva och lämna in, matematikuppgifter att räkna,TRÄNING, en kurs på lördag, en PL bjudning på söndag och en praktik jag måste ordna idag (men måste liksom vakna innan jag ringer dit xD)! Många järn i elden, enligt mina mått mätt.
Sedan skall man inte glömma socialt liv heller.

puuh, nu har jag skrivit av mig lite igen, kära vänner. Skall läsa slutarbetes litteratur nu och efter lunchen blir det att fara och simma!

Ikväll skall jag visa för er en palett från Too Faced som jag fick på posten idag. Stay tuned.

 

09.11.2015 kl. 11:40

Bloppis

Jag har en hel del smink som ej kommit till användning som jag tänkte lägga ut till försäljning här (och även på ett annat forum) som ett slags blogg-loppis!

Det mesta sminket är bara testat 1 gång, swatchat på handryggen eller använt några gånger tills jag insett att nyansen varit fel etc. Det kan också vara produkter som jag beställt över internet och som inte färgmässigt varit mitt i prick enligt  mina förväntningar.

Alla produkter är under 3cm tjocka vilket betyder att de ryms i ett vanligt kuvert. Till priserna tillkommer postkostnad på 1,50€ (frimärke och kuvert).


Nagelgrejerna är nya och oöppnade.
På bilden finns bl.a.
Solpuder från Sally Hansen, LR-ögonskuggskvartett, Maybelline ögonskuggskvartett, e.l.f. pigmentögonskugga, e.l.f. eyeliners, AVON eyeliner, Lumene glittermascara, L'oréal vattenfast eyeliner och rouge-solpuder palett från e.l.f.


stickers 1€
turkosa caviar-pärlor 1€
vita caviar-pärlor 1€
Lösnaglar medium-längd 2,50€


1€1€/st


2€/st


1€


Sally Hansen 2€
e.l.f. 1€


Den beige skuggan använd ganska mycket, dom andra nyanserna knappt använda. Dessa skuggor kan användas även med fuktad pensel för att få metallic-effekt.
2,50€


2,50€

Kan avhämtas från Ekenäs, annars postas produkterna i bubbelplast i ett vanligt kuvert.
Jag postar ej utanför Finland.

Intresserad av någon produkt?
Maila då till mig på mimahellsberg@hotmail.com
 

08.11.2015 kl. 19:58

C9 reflektioner över dag 4

Nej vet ni vad, det här har inte varit en bra dag sett ur C9-perspektiv.

Igår kväll fick jag sömn först någongång 3.00 på natten. Jag var hungrig och hade huvudvärk. Trodde ju att det berodde på hungern men har idag visat sig bero på att doften på min nya TBS handkräm trots allt är för stark för jag fick huvudvärk nästan direkt jag använde den...

Nåja, så inatt åt jag 100gram grönsaker och fick sedan sömn småningom efter det.

Imorse var jag jättetrög, hade väckning 10.00 men steg upp först 11.30 eftersom jag somnade om helatiden trots flera alarm på telefonen. Det smakade inte med "C9 frukost" genast men fick det i mig och lite kaffe på det. Sedan fick jag magont och blev typ handlingsförlamad.... Efter en god stund började det kännas bättre.

Orkade inte alls tänka på motion på dagen, var så trött, så trött (sjunde natten i rad som jag sovit dåligt/fått sömn sent, yay!). Men följde nog matschemat för det. Har  haft ångest fram och tillbaka av olika orsaker. Lagat lunch som underligt nog lyckades! (Kräktes inte idag, som jag gjorde igår :S )

En stund efter lunchen blev jag trött igen. Riktigt slut i både huvud och kropp. Försökte läsa litteratur till slutarbetet och tog en kopp kaffe men fick inte ner det... TYVÄRR hade jag några burkar energidryck i kylskåpet så halsade desperat en sådan. Kändes efteråt som om jag syndat rejält men det gav mig sån energi att jag gick ut på en 30 minuters powerwalk!

Nu skall jag ta försenad middag (forever ultra shake med andra ord) och planera morgondagens motion.

Det hade alltid kunnat gå bättre men jag försökte göra rätt så bra ifrån mig i alla fall.

Mosh!
08.11.2015 kl. 19:34

Novembers första tomma

Hej på er! Hoppas ni haft en bra söndag och kunnat fira den med era farsor! :D


Här är den gångna novemberveckans tomma produkter!

Oriflame You dazzle shower cream.... jag hade ju önskat att den hade haft KRÄMkoncistens då det en gång stod på förpackningen men det var någonting mellan kräm och gel. Doften verkade lovande då jag sniffade från flaskan men i duschen kändes doften ändå alltför tantig. Rengjorde bra, torkade inte ut huden och löddrade ordentligt! Kommer inte att köpa igen p.g.a. doften.

Cutrin Oyster care concept Vitamin care spray har jag gett åt mamma för... snart 8 år sedan, hon hade den och tyckte den var bra, sedan då mitt långa hår jämt såg ut som ett kråkbo gav hon denna åt mig och det här har nog varit en av de bästa "håruppredarna" jag vet! Det finns pyttelite kvar i bottnet av flaskan men jag slänger den nu eftersom den igår knappt hade någon effekt alls efter att jag varit och simmat. Jag kan tänka mig att köpa igen om jag hittar motsvarande från samma märke.

L'roéal paris False lash telescopic mascara förblev testad enbart några få gånger. Den gick inte alls att använda då jag har hooded eyelids (alltså de övre ögonlocket hänger ner över det rörliga ögonlocket) för då hade jag mascara på ställen jag verkligen inte ville ha det. Den var dyr och hajpad så jag är ganska besviken... Kommer obviously inte att köpa igen.

The Body Shop Oils of Life intensely revitalizing cream prov fick jag då jag köpte TBS Julkalender. Det stod inget på provförpackningen om hur eller när denna produt skall användas så jag surfade in på TBS webbsida... Där stod att denna kräm skulle ge lyster åt huden och återfukta utan att den förblir oljig på huden (innehåller 3 olika oljor) men jag har a) inte sett av någon lyster och b) känner mig oljig som f*n i ansiktet, det känns som om den inte absorberas riktigt ordentligt. Dessutom kostar en produkt i full storlek 32€!!! Jag skulle inte köpa denna. Man får bra produkter till ett billigare pris från andra märken.

The Body Shop  tantalising lip butter är i tur att kastas bort. Jag har använt halva innehållet, mest som läppbalsam och delvis som nagelbandskräm men grejen är en att jag fick denna av min syrra år 2009! Jag visste inte ens att jag hade denna kvar förrän jag hittade den idag bland mina nagelgrejer... Trots att det är så längesen jag använde den minns jag att jag gillade den skarpt. God doft hade den också. Kan inte köpa den igen eftersom det var en kampanjprodukt.

Har du testat någon av produkterna i veckans tomma?

 

 

 

08.11.2015 kl. 17:25

Vintrig hudvård

Jag börjar inlägget med lite relektioner över dagens prestationer. Dag 3 (idag alltså) av C9 programmet har jag mått toppen! Jag tog en rask promenad efter frukosten och så på eftermiddagen gick jag och konditionssimmade i 45 minuter. Det kändes jättebra efteråt, dock somnade jag på soffan... Är nog fortfarande utmattad men det är i sig inte konstigt i och med jag tränar mer nu än jag gjort på en lååång tid!
Måste tillägga ännu att Forever ultra shakearna är väldigt mättande!

Nu över till vad inlägget skall handla om, alltså en minirecension om två produkter jag fallit pladask för efter enbart 2 DAGARS användning.
(Ursäkta för usla bilder btw)


AVON Shimmering Winterberry & Shea swirl body lotion. Okay, jag ogillar starkt produkter med långa namn. Men det är inte väsentligt här.


Alltså den här produkten, förutom att doften är amazing (fräsch och inte FÖR mycket söt shea) så absorberas den snabbt och återfuktar huden väl. Det enda minuset med denna är att den innehåller en jäääääävla massa glitter. Jag smorde in mig med denna i simhallen idag och jag såg ut som en discokula hela jag XD. Men det är något jag kan leva med men jag bara varnar för jag vet att ni finns där ute, ni som skulle vilja bannlysa shimmerlotions! 

Den andra produkten jag blivit stormförtjust i är The Body Shops säsongsprodukt nämligen Frosted Plum hand cream With plum extract.Det första goda intrycket fick jag av doften. OMG. Stark men inte too much. Den här doften påminner hemst mycket om någonting från min barndom men jag har inte ännu kommit på vad det är. Jag får minnesbilder av nån resa, typ en kryssning med familjen men det finns också fler minnen bakom denna doft som jag ej ännu nått. (Deep shit, I know). Sedan gläds jag mycket över effekten. Kanonbra återfuktning och ge-mig-mer-sådana-här-kvalitetshandkrämer-känsla.

Vilken säsongsdoft från The Body Shop gillar Du mest? :)

07.11.2015 kl. 22:44

C9 dag 1 & 2 reflektioner

Igår påbörjade jag Forevers C9 program. Jag klarade dagen helt bra och drack enbart en halv mugg kaffe på morgon och förutom det som tillhörde dieten så åt jag 100 gram grönsaker vid både lunch och middag och ett stort äpple på kvällen-allt fanns på fria listan

 Jag kände mig hungrig till och från men hungern var ofta övergående. Dock blev jag lite svag och snurrig och tappade saker ur händerna kring middagstid men då konstaterade jag bara att det var dags för lite grönsaker och bär.


Dessa grönsaker, frukter och bär köpte jag inför dagarna jag kör C9. De finns alla med på fria listan och de är bl.a.
gröna bönor, söta ärter, plommon, apelsin, paprikor, blomkål, äpplen, plommontomater, frysta jordgubbar (inhemska), frysta hallon (inhemska) och osötad sojamjölk att ha till t.ex. proteinshakerna och kaffe/te.


Det här var min lunch igår och idag. Totalt 100gram grönsaker.

Igår åt jag inget extra innan lunch medan jag idag var tvungen att ta 2 morötter.

Gårdagen gick relativt bra, jag kunde deala med hungern och jag kände mig på topp!
Idag dock har jag varit trött och känt mig svag, tappat saker och gått vingligt/tappat balansen då hungern känts som värst. Jag var hos mamma o såg på medan hon åt maltlimpa med leverpastej medan jag åt två morötter och det kändes nog jobbit just då.

Jag har tänkt mycket på saltig mat idag.

Jag har emellanåt känt mej lite deppad men det har delvis att göra med en annan sak.

Jag har sovit dåligt de senaste 4 nätterna och nu inatt hade jag flera mardrömmar, en var bl.a. att jag "glömde bort" att jag körde C9 och att jag var ut och drack alkohol samt åt en stor hamburgare med fransk potatis. Jag tror mardrömmen har att göra med att jag varit rädd för att misslyckas med denna strikta diet. Jag är inte rädd längre eftersom jag är MOTIVERAD.

Jag är glad att mamma stöttar mig i detta program dock. Hon tycker att jag redan kommit långt! ;) Och det tycker jag åxå.

Bara den här dagen är över så får jag äta en varm måltid resten av dagarna i C9 programmet.

Här är mina snurriga tankar från dag 1 och 2. Har Du kört C9? Vad var mest utmanande?

06.11.2015 kl. 17:05

9 annorlunda dagar på kommande

Om ca 10 minuter är det torsdagen den 5.11 och det innebär en förändring för min del. Jag skall (finally) köra C9 programmet från Forever. Jag fick paketet i mitten av augusti men har faktist haft annat i september och excuses i oktober. Jag har bara 2 kurser i skolan pågång samt IDAG har jag börjat med mitt slutarbete så jag har riktigt tid att ta tag i min livsstil och fundera över min hälsa, sådär påriktigt!

Med skräckblandad förtjusning ser jag framemot de följande 9 dagarna. Min nionde dag kommer vara fredagen den 13!

Imorgonbitti blir det att se sanningen i vitögat då det är dags för mätning och vägning-gulp!

Högst antagligen (bara jag har tid) kommer jag att reflektera här på bloggen över hur varje dag har gått. Känslor, tankar och idéer.

Jag har börjat undra över om jag lever för att äta eller äter för att leva?

 

04.11.2015 kl. 23:42

Tjingeling!

Häromdagen besökte jag Loppis Trollet. Jag var på jakt efter en grå filt och 2 taklampor. Tror ni jag fann vad jag sökte? NIX. Istället fyndade jag lite andra grejer bl.a.-CD skivorna av Anna Abreu och Lena (Satellite-Lena).
-Crossbody handväska från Lindex som jag spanade in redan då den såldes i butiken.
-Retro bricka från Ikea.
-Plastlöv att dekorera med.


-Klänning med färgglatt, grafiskt mönster som jag tänker sy upp till en topp. Den är från ett för mig okänt märke som heter Outfitters Nation. Känner ni till det?


Sist men inte minst så fyndade jag även denna coola samt festliga t-shirt med strassbeklädd krage! Den kommer från H&M, märkte jag i efterhand.

Ytterligare ett köp jag är riktigt, riktigt nöjd med är inte ett loppisfynd utan ett random fynd från Tokmanni! Jag hittade ett par skor med foderfluff i som kommer bli bueno nu i vinter när det börjar bli kallare.


Check'Em Out!

04.11.2015 kl. 16:30

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015