Lonely not alone

Jag har förberett minst 3 olika inlägg med bilder men jag har ingen lust att posta sånt just nu. Jag vill recensera produkter och berätta om nya inköp och empties men det kan hända att jag en tid framöver kommer skriva längre inlägg, utan bilder och med ett annorlunda perspektiv.

Ibland känns det som om jag måste få ut saker från mitt huvud. Tankar och funderingar kring mig, min självbild, livet, universum.

I tisdags blev jag faster. På onsdag blev min kära kusin sjuk och har det inte så bra just nu. Ju mer jag tänker på det desto mer tankar väcks mot mig själv. Jag har det mycket bättre än många andra och jag har kära omkring mig.


Ändå finns den där; ensamhetskänslan. Att vara ensam på riktigt. Här finns ingen famn att hoppa upp i för att jag är i akut behov av en kram.

Jag  trivs ensam och har ett stort behov av ensam tid till att göra just sånt jag vill och älskar t.ex. att fotografera eller pyssla men tillika är jag en person som behöver mycket närhet. Jag har ju inga husdjur (för jag får inte ha i min lägenhet) och jag saknar djur så himla mycket ibland. De finns där, de dömer en inte, de kryper upp i ens famn då man är ledsen och är alltid glad då man kommer hem. Det kommer att göra så gott för mig att åka till pappa över julen och umgås med Otto (Parson Jack Russell terrier).

Jag försöker att inte tänka på ensamhetskänslan och ibland lyckas jag riktigt bra! Jag menar, hellre ensam och stark än ensam i tvåsamheten (som jag skrev i 17 tydliga tecken-inlägget). Jag försöker vara aktiv och träffa mina vänner så ofta jag bara orkar och kan. Det brukar gå bra. Det är nu bara en fas jag har. En fas efter en separation, en flytt, en annorlunda livssituation och en lite ohälsosam höst. Om jag inte bearbetar saker nu (ensam) så kommer jag bara att vara bitter och då skulle jag inte ha ett värdigt förhållande i framtiden heller.

Vad har ni för tankar om ensamhet? Pratas det för mycket om det? Eller för lite?

Obs. Jag är alltså inte ensam, jag får bara vågor av ensamhetskänslor ibland. Om jag t.ex. varit ute eller på kaffe med en eller flera kompisar så kan det senare på kvällen kännas väldigt tomt inombords. Eller då jag är på nåt event och typ alla andra är där med sina respektiven. But I will make sure I will be strong.

 

20.12.2015 kl. 22:37

Lucka 16

Lucka 16 i TBS julkalender är inget mindre än Vitamin E night cream. Det är ganska fiffigt av The Body Shop att ha med flera produkter ur samma serie! Från tidigare luckor har jag ju dagkrämen och tonern i Vitamin E serien, så har det ju kommit en ögonkräm också fast den var från Elderflower-serien.

16.12.2015 kl. 09:06

Lucka 15

I TBS julkalenders lucka nr 15 hittar vi en Frosted Plum shimmer lotion. Jag hann redan höja handkrämen, i denna serie, till skyarna för att den doftade så gott! Efter några dagars användning kom jag på varför jag hade huvudvärk helatiden-det berodde på den lite för starka (jag är känslig) doften... så jag måddes göra mig av med den. Jag undrar om denna också är för stark eller om doften är mildare i en kroppslotion?

Annars blir det också, tyvärr, en produkt jag är tvungen att ge vidare...Vilken är din favorit doftserie hos The Body Shop?

15.12.2015 kl. 08:59

Luckorna 10-14

Hej och hå vad tiden går! Insåg ju att jag inte postat något om luckorna 10-14 från min TBS-julkalender! Här kommer de nu:

 


Strawberry Lip Butter

Jag hoppas att detta läppbalsam är bra, det från Honeymania serien är jag inte så imponerad över nämligen...


Liten, hjärtformad tvål (som jag tror att är i doften Shea). Jag är inte så mycket för tvålar på bit eftersom jag tycker att de blir ganska äckliga efter ett tag så jag får se om jag ger bort den eller om den stannar hos mig.


Shea Shower Cream, doftar ganska sött och starkt men jag kan nog tänka mig att använda den. Minisize produkter är bra på resor och t.ex. att ha med då man går till simhallen.


Almond hand & nail cream är jag väldigt taggad på att testa. Jag har två handkrämstuber som håller på att ta slut så det lär inte ta länge innan jag får öppna den här tuben.


Liten hjärtformad tvål (antingen i doften tranbär eller hallon, jag har svårt att känna skillnaden på dessa två dofter). Som jag tidigare i inlägget skrev så har jag ganska svårt för att använda tvål på bit så vi får se om denna kommer till egen användning eller om den får åka vidare som gåva.

Det var alla fem luckorna det! Märk dock att bilderna inte kommer i rangordning i detta inlägg utan lite huller om buller ;)

Har Du testat någon av TBS produkter? Vilka?

14.12.2015 kl. 22:32

Goodiebag of the year

Bloggträffen sponsrades utav följande företag:
Dermoshop, DesignWest, DinoDina clothing, Lush, Desenio, Davini och Exact.Ingen gick tomhänt från bloggträffen.

Goodiebagen (den sötaste tygkassen från Cheap Monday!!) innehöll:

Body Scrub och Body butter ur serien Senses från Dermoshop

Hennashampoo från Lush
Doften (unisex) Dirty från Lush

3 hårmask-prover från Sebastian

Iphone 4 skal från ICHI (lämna kommentar om du deltar i utlottningen av detta!)

En söt plansch (hjort-motiv)

Rabattkupong till exact.

Erbjudande hos DesignWest

Sötaste och coolaste tygkassen från Cheap Monday

 

Jag har ju en Samsung smartphone så jag har inte så mycket nytta av Iphoneskalet från ICHI så till ER GLÄDJE tänkte jag att jag lottar ut det i samband med detta inlägg. Vill Du ha chansen att vinna skalet till din smartphone så lämna en kommentar här nedan och skriv också varför du borde vinna det!

Tävlingen avslutas söndagen den 13.12.2015
(Obs, för att kunna tävla bör du vara bosatt i Finland)

09.12.2015 kl. 23:23

Bloggträff 2015

Hallåj!

Jag är nog den sista som skriver om lördagens bloggträff i Karis! Here it finally is.

 Det började med mingel (pepparkakor och glögg) i Lindas klädbutik DinoDina.

Jag provade några plagg men hittade inte sådär riktigt passliga storlekar, tyvärr.Efter 1,5h shopping och mingel begav vi oss till restaurang KW och åt huvudrätt samt efterrätt. Jag tog varm laxsallad och det var nog den godaste laxsalladen jag någonsin ätit! Alla fick samma efterrätt och det var chokladmousse nomnooom.

Under middagen på KW hade jag så roligt som jag inte haft på länge... åtminstone inte i ett sällskap med typ totalt okända människor.
För fem år sedan då jag fick min diagnos (panikångest) och då jag led av social fobi hade jag aldrig kunnat göra detta. Jag är så glad och stolt för min egen skull!

Evenemanget började kl 18.00 och klockan 23.00 var jag hemma.


Jusstde, vi fick en goodiebag också. Det kommer snart ett eget inlägg om den.

Tack till Linda & Sandra som höll i trådarna och tack till allihopa som var där som gjorde det till en superrolig kväll!

 

 

 

09.12.2015 kl. 22:54

Too faced- The return of sexy

Här kommer bilder på paletten jag lovade visa er för några veckor sedan.


Helsvart plastförpackning med gulddetaljer, så snyggt!
Dock är förpackningen en aningen svår att öppna.


Sååå snygga, pigmentrika och glittriga skuggor!

 

01.12.2015 kl. 09:03

Produktprov från Oriflame

Häromveckan var jag på ett Oriflame event i Karis. Jag gjorde en beställning på några produkter men jag hittade även några produktprover som jag gärna ville testa. De är följande:


Till vänster på bilden Oxygen Boost day & night cream för torr och känslig hy och till höger Oxygen Boost day & night cream för normal och blandhy.

Den "blåa serien", som är ämnad för normal och blandhy tyckte jag inte alls om. Det mesta berodde på doften. Den hade en unken lukt, lite källar-aktig. Dagkrämen var ok, den fungerade åtminstone bra under smink medan nattkrämen var SVÅR att applicera på grund av att den inte absorberades in i huden. Den unkna lukten försvann efter ett tag men i alla fall nattkrämen låg på huden som en hinna och hade inte gått in i huden alls kändes det som. Klibbigt värre.

Den "rosa serien" som är menad för torr och känslig hy var dock betydligt behagligare! Den hade en mild och god, bärig doft och både dag och nattkrämen absorberades riktigt bra in i huden. Några gånger upplevde jag under dagen att jag kände doften av dagkrämen men det störde inte.

Tyvärr står det ingenstans på hemsidan (oriflame.fi) till vilka åldrar dessa krämer är menade. Om du funderar på att investera i en kräm från Oriflame så rekommenderar jag de med rosa förpackning.

30.11.2015 kl. 22:57

Sista dagen i November

Hej på er!

Här har det inte varit mycket aktivitet på ungefär 1/2 månad eftersom jag mått BLÄ. Nu skall jag tipsa om en bra produkt som jag tycker alla borde ha (eller prova någongång under sitt liv).

Det är Bliss Balm från Oriflames ungdomsserie Very Me. Ärligt talat så var jag inte såå positivt inställd till denna eftersom billigt smink brukar ha dålig kvalitet/pigment/täckning men här fick jag nog världens överraskning!


(ganska dålig bild, I know!)

Det här är den ljusaste färgen och konstigt nog är den pikulite för ljus för mig men det brukar jag fixa till med att applicera puder. Puder är jag tvungen att använda ändå eftersom den här BB-krämen lämnar efter sig ett klibbigt och glansigt resultat, det skulle inte funka för mig att gå omkring med denna utan att pudra, jag tror att damm och allt annat som flyger omkring i luften skulle fastna i ansiktet då. Men täckningen är förvånansvärt bra faktist! Den här krämen kostar 10,00€ men jag rekommenderar att man håller utkik efter erbjudanden för då jag köpte den kostade den 6,90€ och det är riktigt prisvärt tycker jag.

 

Imorgon öppnar jag förresten FÖRSTA LUCKAN i min The Body Shop julkalender! Jeee. Är ni taggade? :)

 

 

30.11.2015 kl. 22:39

17 tydliga tecken

Du vet att du är i ett sjukt parförhållande om:
1) alkoholen alltid kommer på plats nummer ett, du på plats 15
2) alkoholen gör din sambo smått galen, hen börjar prata obegripliga saker och skäller ut dig och sedan påstår att hen egentligen pratade med ett rostbröd
3) hen påstår att Du inte kan komma ut till baren för att ”Du har ju mens!”
4) hen skäller ut dig för allt hen förmår (mest i fyllan)
5) hen inte vill att du har roligt med dina eller era gemensamma vänner
6) hen gömmer sig i ett annat rum då du har dina vänner på besök
7) Du och hen aldrig kan föra en normal diskussion om vad som helst världsligt utan att hen skäller på Dig
8) Din musiksmak är förjävlig och hen menar att man blir deprimerad av mindre
9) Du blir beskylld för att Du inte har en åsikt men också beskylld då du har en
10) Du tror att förhållandet kommer leda till en för tidig död för Dig
11) Du får höra hur dum du är för att Du frågar vad ett uttryck betyder
12) Du får utskällning för att du inte har sympati/medlidande då hen är bakfull
13) Du får höra vilken BITTERFITTA du är som ALDRIG kör hen någonstans eller går och köper alkohol/tobak åt hen för att hen glömde själv att köpa tillräckligt.
14) Du blir självdestruktiv
15) Hen ger dig tips på hur du hade lyckats ta livet av dig för att ”Du fattar inte ens hur man gör det”
16) Du varit på semester med människor du bryr dig mycket om och har ångest över att åka ”hem” till Den Där.
17) Hen inte kan behärska sina känslor och speciellt inte sin vrede

Det bästa Du kan göra är att avsluta ett sånt kapitel. Riv ut sidan, bränn det, se det stiga upp mot himlen i form av svart rök. Det förhållandet är inte värt. Inte i detta livet.

 

Det är över 4 månader sedan den där hemska natten då jag fick nog och bara ville Dö. Då jag försökte Dö.


Det är nästan 3 hela månader sedan jag rev ut kapitlet ur min livsbok. Jag fick kraft att se att det inte är värt. Jag är hellre ensam och stark än ensam i tvåsamheten.

Idag mår jag förhållandevis bra. Tack familj och vänner <3 


 

18.11.2015 kl. 03:59

Lucka 9

Jag är ganska excited på att prova produkten som kom i dagens lucka i TBS julkalendern! Det är en ögongel ur Elderflower  serien (15ml).

Hejdå kråksparkar och mörka ringar!!! ...Eller...?

09.12.2015 kl. 07:58

Lucka 8

Innehållet i lucka 8 känns semi-tråkigt. En ögonfransböjare. Jag köper mina ögonfransböjare från tiger för att de kostar typ 1€ och för att jag inte har observerat någon större skillnad mellan tigers och andra märkens böjare. Den här kan nog vara riktigt bra men det känns lite trist att det inte kommit någon färgkosmetik nu på ett tag plus att det ju i förrgår kom en sån där pesukukka...


Bat that lashes är dagens budskap!

 

08.12.2015 kl. 23:51

Lucka 7

Idag innehöll luckan en produkt jag är riktigt ivrig på att testa nämligen Vitamin E Hydrating Toner som kommer i en miniförpackning på 60ml (väldigt praktiskt inför christmas holidays)!

07.12.2015 kl. 08:25

Happy Independence Day!

Idag är det vår självständighetsdag *vifta med flaggorna* och så tycker jag att det hade kunnat vara något lite roligare innehåll i dagens lucka i TBS julkalendern! Bara en fjuttig "pesukukka" som jag ej vet vad som kallas på svenska? Kan väl inte heta "tvättblomma?!"

Dagens budskap på förpackningen är ju lite finurligt i alla fall; Make it a December to remember.

 

06.12.2015 kl. 09:00

Lucka 5

Tea solves everything är dagens budskap och jag kan delvis hålla med! Idag fick man Fuji green tea body wash 60ml som har en ganska intressant doft. Med intressant avser jag "vet inte om jag gillar't eller ej?!"

05.12.2015 kl. 23:32

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015