PartyLite MEGAPARTY

Jag älskar ljus, jag älskar att fota ljus och ljushållare, jag älskar livet.

Här är några bilder från gårdagens PartyLite MEGAPARTY som jag bl.a. var med och ordnade i Borgkila.


ScentGlow doftlampa, GloLite ljus, brighter world sojaljus, liten glasljustrio och ristikko spegellykta,


Stor Lattice-lykta, medium lattice-lykta (endast bokningsgåva), GloLite kerrostettu kynttiläpurkki, SmartScents doftstickor och blom-prydnader

Somrigaste bordet!
Beach fun glasljus, beach fun 3-veks glasljus, beach fun ljushållare för teljus, hög symmetri + symmetry trio, färgskiftande ljusbas under skumppaflaska (flaskan ingår ej), Jonathan Adler Egeanmeri ljushållare för votivljus och teljus, mermaid beach glasljus, val-ljushållare för teljus, LED-pelarljus (turkos-ombrefärgade).

23.04.2015 kl. 12:21

Pencils

I lördags då jag hade lite överloppstid innan jag skulle till jobbet passade jag på att  gå till Formishuset och kolla i både Seppälä och Canny på deras smink-utbud.

I Seppälä hittade jag en vit ögonpenna som verkar passligt mjuk att använda i inre ögonvrån. Jag köpte en från e.l.f. men den var så hård att det gjorde ont att applicera för jag var tvungen att trycka ordentligt för att det skulle lossna färg. Nu har jag i vilket fall som helst tappat bort den så jag har sådär semi-aktivt sökt efter en ny vit ögonpenna. Tror jag funnit den rätta nu. :)

I Canny köpte jag en läppenna (det har jag också sådär passivt försökt hitta en längre tid) i en naturlig färg. Färgen är ganska nära min egen läppfärg, snäppet mörkare bara så den torde också vara perfekt! :)

Läppennans rätta nyans fångades inte riktigt upp på fotona, här tycker jag åtminstone själv att den ser ut att dra mer åt brun/terrakotta fast den nog är "dovt ros"-färgad.

Ögonpennan kostade 3,95€ och läppennan 4,95€ och känns åtminstone hittills prisvärda!

Använder du läppenna innan läppstift?

22.04.2015 kl. 14:31

Forever (young)

Då var det igen dags att presentera två (superamazing!) produkter från Forever som har gjort livet lite roligare. ;)

Aloe Cleanser (118ml) & Rehydrating Toner (118ml)

Observera att jag själv har köpt dessa produkter för egna pengar. Jag är inte sponsrad att skriva om Forever eller deras produkter!

Produkterna har tillsammans minskat rodnad och finnar. Cleansern rengör också tyngre makeup från ansiktet. Då jag stryker över ansiktet med en bomullspad fuktad med tonern finns det sällan spår av makeup kvar på huden. Ingen av produkterna luktar särskilt gott men det är en småsak om man tar i beaktande deras effektivitet!Förut använde jag ansiktsskrubb 3-4 gånger i veckan men nu då jag använder cleansern behöver jag bara använda skrubb 2 gånger per vecka. Det är också snällare för ansiktet. Jag använder cleansern främst på kvällen men den kan användas både morgon och kväll.

Den här duon skulle jag inte klara mig utan!

 

20.04.2015 kl. 12:01

LyxSöndagens erbjudanden fortsätter på bloggen! :)

Inger och jag packade bilen 9.30 och åkte iväg till Tenala bygdegård för att representera AVON på LyxSöndagen idag som Tenala UF ordnade.

Mycket knapert med besökare må jag säga! Det var synd med tanke på att där fanns flere utställare som hade satsat med att komma "långvägaifrån" d.v.s. Karis och Ekenäs för att visa upp sina produkter.

Själv hade jag  inte så mycket produkter till salu men jag tycker för Ingers del att det var synd för hon hade verkligen hoppats på att inte behöva bära hem hela sitt AVON-lager igen.

Inte skall vi sörja, det kommer fler evenemang att delta i! :)

Det jag har kvar är bl.a. produkter på bilden ovan:
Avon Care revitalising moisture cocoa butter face cream 2,50€ (värde 4,50€)
Avon Care smoothing olive oil rich hand cream 2,50€ (värde 4,50€)
Planet Spa oriental radiance balancing facial cleanser 8€ (värde 15€)
Avon Senses pampering divine time shower cream 2€ (värde 3,70€)

Det finns 3 exemplar av varje produkt.

För köp eller frågor kontakta mig på mimahellsberg@hotmail.com
eller via Facebook.

 

19.04.2015 kl. 22:38

Månadens favoriter: mars och april

Dessa produkter har varit mina favoriter sedan mars och jag skulle i början av april skriva detta inlägg men det har fallit i glömska av någon (stress) orsak...Avon makeup setting spray
Sätter mejken på plats men räddar också slutresultatet åt mig ifall jag lyckats göra basen lite kakig i all hast.
 

Yves Rocher Moment de Bonheur EdT
Doftar sommar. Har en syrlig ton som verkligen känns fräsch. Har redan denna i full storlek. Sjärlek <3

Avon calming effects mattifying foundation
Hade denna på min ämnesförenings födisfest första gången och den var amazing, jag dansade och hade jättevarmt men ändå hölldes foundationen på plats! En verklig favorit. Man måste bara vara försiktig så man inte applicerar för tjockt lager.

Real Techniques buffing brush
Varför investerade jag i en real techniques svamp då jag hade kunnat köpa fler buffing brushes??? Haha. Så amazing! Har inte fått så bra resultat med någon annan sminkborste/pensel.

Avon Boost it! -mascara
Jag blev faktist positivt överraskad av den här mascaran. Mina fransar fick idealisk längd och volym med denna. Tror jag måste köpa några i lager för de är verkligen prisvärda!

 

Vilka är era månadsfavoriter? :)

 

17.04.2015 kl. 12:22

goldpearls

Idag gick jag till min absoluta favoritaffär då det gäller pysselmaterial (och presentartiklar) för att kika in utbudet. Det är förstås Mini-Shop i Kungsen som jag pratar om! Anitha som har butiken är alltid så trevlig och inspirerande.

De har tagit in en hylla med nagelprodukter som jag stod och kastade ett halvt öga på. Blicken föll på ett set med dekorationspärlor som jag inte sett nån annanstans tidigare. Nämligen;

Ett hjul med pastelliga, halverade pärlor.


Kan inte sluta glo på dom fina pastellerna <3


Några slumpmässigt utvalda pärlor.

Alltså ÄR dom inte söta?

13.04.2015 kl. 20:40

coppergirl

Idag var jag till Marika, som är på praktik på Salong2000, och färgade manen. Kopparfärgat. And it feels good. I'm back on track.


Jag fick även håret lockat så jag fick en 60-tals touch ännutill på köpet.

Now I'm ready for the spring.

13.04.2015 kl. 18:05

Thumbs up!

Tummarna upp för Avons snabba leverans!

Den här gången beställde jag endast 4 produkter åt mig själv. De resterande 3 produkterna fick jag gratis eftersom jag samlat ihop X antal poäng under 3 kampanjer.

Det jag själv beställde var pudret, natt- och dagkräm i miniformat och ett doftprov på den nya parfymen Beautiful Butterfly. Allt kostade tillsammans ca 13€
Dag- och nattkrämen vill jag prova eftersom a) ögonkrämen i samma serie är suverän b) de var mycket förmånliga c) dagkrämen har SPF 25 och jag kommer snart att jobba utomhus i 4 veckor och d) jag har ingen aning om när min nuvarande nattkräm tar slut så jag vill ha en back-up. :)

Royal Jelly body lotion, handkrämen och ansiktskrämen var det jag fick på köpet tack vare poängen jag samlat. Jag kommer kanske ge dessa vidare eller spara nån av produkterna och prova själv. Jag har ett minne av att jag inte gillade doften men jag kanske minns fel.

 

 

11.04.2015 kl. 23:53

inte direkt mått dåligt men ditåt.

Jag har haft fullt upp i två veckor + otrolig värk i käken på vänstra sidan (till och från sedan oktober!) och på söndagen braka mjölktanden på vänstra sidan så jag tänkte att lika bra att ringa tandläkaren på tisdagen. Fick tid igår, fredag, och väntade typ ihjäl mig hela veckan för att slippa dit!


Visade sig att det inte egentligen var nåt fel med mjölktanden utan med hörntanden som sitter framför. Jag har gnisslat tänder så att den har dött. Eller tja, den är halvdöd. Så de borrade hål i den för att putsa den eftersom det antagligen via den har sluppit ner bakterier i käken och blivit inflammerat. Jepp, inflammerat. GREAT.

Så fick bedövning i käken inför att de skulle borra i hörntanden ner till rötterna men eftersom det är inflammerat började inte bedövningen verka.. så de fick borra ner i tanden tills de kom till köttet och lägga bedövning sedan. Det ilade inte så mycket men några gånger tog de så jävla sjukt att kroppen ofrivilligt hoppa till där i tandläkarstolen.

Så nu är det litegrann fixat och 30.4 skall jag dit igen för rotfyllning. Seriöst, jag trodde bara det var gamla mummelin och faffelin som behövde rotfyllning!

Anyway, den här veckan har varit sååå lång och jag har haft OLUST till allt. Bara velat dunka huvudet i väggen för att slippa smärtan i käken liksom. Nu går jag på panadol- och burana blandning och det är skönt att få höra av en tandsköterska att det är okej att ta smärtstillande. Idag har redan varit en betydligt bättre dag. Jag var på jobb och kunde N-J-U-T-A av dagen och det fina vädret.

Efter jobbet lade jag finare kläder på och sminkade mig litegrann. Känns mycket bättre utan värk!

Jag lade en splitterny jumper på idag, den lediga kvällen till ära.


Jumpern är mörkgrå med spetsärmar och my gosh den är snygg! :) Skall ta en outfitbild den kommande veckan då jag är ledig.

11.04.2015 kl. 21:48

Ny kategori: Potentially Empty

Idén till den nya kategorin fick jag av en annan bloggare som i början av varje månad gör Ennustelut- alltså förutspår vad som troligtvis KOMMER TA SLUT under månaden. Jag kom inte riktigt på nån bra översättning på det på svenska så kategorin får heta Potentially Empty eller Potentially Empties of the Month.


 

Jag har planerat att vända ut och in på alla lådor och göra inventering över alla produkter (utom prover) som jag har nu för tillfället. Jag tror det skulle vara sunt för my mind att ta en titt på SAMLINGEN.

Jag har sådär halvt glömt bort en låda som innehåller GRYMMA MÄNGDER prover. Dessa på bilden kommer jag åtminstone att prova under den följande månaden och jag hoppas också att jag lyckas ta slut på en del andra produkter som t.ex. Redness neutralizer-krämen från ISIS (vit tub till vänster), concealern från Oriflame och handkrämen från Favora. 

Produkter jag är helt säker på att kommer ta slut:
ögonkrämen Anew vitale från Avon,
Moment the Bonheur EdT från Yves Rocher,
Hydrating Micellar water 2-in-1 från Yves Rocher,
Caring hand cream från Favora och
XZ havtorns schampoo.

Mindre säker är jag om produkterna:
Dermosil Skincomfort glowing facial serum
Avon Love EdT, det är en vår och sommardoft som jag börjat använda mer igen och jag kommer även att ha med den som tester till Lyxsöndagen men det är ändå inte givet att den kommer ta slut.
Dermosil Summer body sugar scrub

Bland proverna finns:
Avon Anew vitale day cream
Vichy Aqualia thermal dag- och nattkräm
Aqualan Duo effektiv fuktande baskräm
Aqualan L fuktande bassalva
Vichy NutriExtra cream
Dermosil Winter body lotion
Garnier Moisture match
Dermosil Argan oil schampoo x2
Max Factor Skin luminizer foundation
Dermosil Fresh Balance gel cream
Dermosil Hair & Body wash
 

 

04.04.2015 kl. 16:21

AVON K4


Min senaste AVON beställning var rätt så stor men det mesta var samlade beställningar från olika håll. Jag beställde bara tre produkter åt mig själv från kampanj 4 men fick två på köpet tack vare den stora försäljningen.


Avon care family gentle body wash with oat and camomile
-införskaffades för att min föregående duschtvål höll på att ta slut (två flitiga användare här hej!) och 400milliliters flaska är aldrig fel, speciellt inte om priset är 2,55€.

Avon naturals hair care full volume schampoo & conditioner
i doften hallon och hibiskus

- det var dessa två som kom på köpet då beställningen överskred 150€. Jag tycker faktist om doften. Jag har bara provat conditionern en gång hittills men det verkar lovande.
 

Avon Ideal flawless cream concealer i nyansen fair
- Pirita hade pratat om concealern flera gånger i sina videos (MakeupPirita på youtube) så jag blev nyfiken på den. Jag har svårt att hitta bra concealers till mina genetiskt (ja, har jag sagt det förut, genetiskt!) mörka ringar runt ögonen. Jag håller tummarna. Concealern kostade 7,95€ och på köpet kom då en concealerpensel.

Avon marbleised powder blush i nyansen self discovery
- Även denna nämnde Pirita i en av sina videos. Jag skulle inte annars ha blivit intresserad om hon inte visat den och sagt att det är mera som en highlighter än rouge. Jag har använt den i några dagar och jag har applicerat den antingen som rouge eller highlighter och jag tycker den lägger sig fint på huden!


En semibra swatch på båda ovanstående produkterna.
Till vänster marbleised powder blush, till höger ideal flawless cream concealer

Jag testade concealern allra första gången då jag tog swatch-bilderna igår och OHMYGOD, så mjuk och len den var. Den gled på huden så lätt så lätt. Can't wait till att börja använda den!

Så, det var allt jag köpte/fick från Kampanj 4.
7.4 skickar jag in följande (Kampanj 5) beställning så vi får se vad (eller OM) det blir nåt den gången.

Har ni frågor om någon specifik AVON-produkt så svarar jag gärna! Är det någon speciell produkt ni önskar att jag skulle testa? :)
 

03.04.2015 kl. 19:28

Månadens tomma: MARS 2015

Äntligen är mars slut. Inte för att det var en dålig månad. Eller lite kanske. Det var en ångestfylld och jobbig månad då jag gick och väntade på svar från Folkpensionsanstalten.

Nåja, slut nojat, här kommer Månadens Tomma!

 


Helhetsbild: Det tråkiga med månadens tomma är att endel inte ens är slut. Orsaken till att jag slänger dem är att de har fått en hel del år på nacken och jag försöker följa Bäst Före-datum för att minimera risken för att få oönskade reaktioner. Speciellt i ansiktet.


Lemon Juice & Glycerine avocado & citron duschtvål
Jag försöker köpa inhemska produkter så ofta jag kan och jag har inte varit besviken på den här duschtvålen! Den doftar superduper gott och är uppfriskande. Jag är ganska säker på att jag kommer köpa den igen och om det inte blir samma så blir det en annan från samma märke. Den är förmånlig dessutom, en tub på 250ml kostar 2,40€ i Tokmanni och i Latvala i Karis såg jag den för 1,99€.

XZ Havtorns Balsam för färgat hår
Här är en andra inhemsk produkt och den tillhör också budget-prisklass. Jag har använt schampoo och balsam ihop men schampoon är inte riktigt slut än. Helt okej. Ingen superprodukt men absolut inte dålig heller. Doften ganska fräsch och god. Skulle kunna tänka mig att köpa igen.

Avon Advance Techniques, Supreme Oils, Intense Radiance Treatment
Skrev ett inlägg om produkten här.


Neutrogena Visibly Clear blackhead eliminating toner
Det är min andra flaska. Jag fattar inte hur skillnaden kan vara så stor? Den första flaskan toner jag hade älskade jag och jag använde den flitigt, den här har varit så fruktansvärt stark att jag inte kunnat använda den. Seriously, jag skämtar inte då jag säger att jag nästan STORKNAR då jag applicerar den över ansiktet. Förutom lukten så svider det också ganska mycket i ansiktet över vissa partier då jag duttar på med en vaddlapp. Den är hemsk. Kommer inte köpa igen.

Iseree Sensitive Facial Wipes
Har haft av just dessa förut och som helhet gillar jag dem. Ibland är jag dock tvungen att gnugga ganska hårt för att få bort ögonsmink så det är ett litet minus. Mild och behaglig doft. Bra produkt med tanke på pris. Kostar lite över 1,50€ på Lidl. Kommer antagligen att köpa igen.

The Body Shop, Tea Tree Face Mask
Jag köpte den i butik men utan att prova så jag blev lätt överraskad av den starka doften/lukten (vad man vill kalla det). Inget fel på masken i sig, den rengör på djupet men även den här produkten bränner så in i sjutton efter applicering och det känns obehagligt trots att det säkert är meningen att den skall bränna. Jag klarar av smått brännande känsla men inte som den här. Burken är bara halvtom men jag har haft den sedan januari 2013 och på burken står det att den håller 12MÅN så här tar jag nog det säkra före det osäkra. Köper nog inte samma igen. Never.

Nivea daily essentials, double effects eye-makeup remover
Ögonmejks rengöring som bestod av en klar vätska och en blå "olja". En bra och fungerande produkt men jag har märkt att jag föredrar krämiga makeup-removers. Och eftersom det finns så bra utbud på just eye-makeup remover lotions och till ett billigare pris så kommer jag antagligen inte köpa den här igen.


Dermosil Aloe Gel
Jag har använt den som after sun (på rödbrända hudområden) för den kyler så härligt, lagt den på insektbett, smort in kroppen m.m. Den fungerade bra till de två förstnämnda men jag märkte inte att den skulle ha återfuktat kroppen något särskilt.
Tror inte att jag kommer köpa igen från Dermosil för nu håller jag på med en tub från Forever.

Ahava, Time to hydrate, essential day moisturizer
Kan inte säga så mycket om denna då den inte varit i aktiv användning. Jag har mest använt den på kortare resor och då jag "semestrat" till mitt barndomshem. Mild och god doft.

Yves Rocher, Repair Lip Balm with Sheabutter
Alltså. Ordlös. Det här är absolut det bästa lip balmet jag använt hittills! Enough said. Koncistensen är perfekt, doften är perfekt, hela uppenbarelsen är perfekt och förstås- det går inte att få tag på längre!!!
Har ni ätit dominokex? Den här produkten doftar PRECIS såsom fyllningen i dominokex.

Yves Rocher, Cure Solutions, fatigue-fighter roll-on for eyes
Vad är det för skämt? Det står på förpackningen (som för övrigt är världens minsta, eller? 5ml WTF?) att det är roll-on men roll-on in my ass, det är en vanlig tub. Annars, jag tror att såna här helt växtbaserade ögonkrämer inte passar mig som genetiskt har mörka ringar under ögonen. Jag behöver nog nåt starkare. Det här var alltså världens miss. Köper INTE en gång till.

Forever Aloe Propolis Creme
Jag fortsätter förvånas över den feta krämen som doftar risgrynsgröt med kanel. Den är super för mina läppar som blir torra om jag glömt att använda lipbalm i typ 1 dag. Hurraa!


H&M Eyebrow fix
En gel för att fixera ögonbrynen som för mig i alla fall fungerade riktigt bra ända tills nu-den blev klumpig och det såg ut som om jag hade lim på brynen. Jag förmodar att den har torkat? Men jag tänkte inte köpa en ny utan jag tänkte istället testa använda Forever Aloe Gelly med en brynborste.

Sista produkten för den här gången är....

Hydracolor, the original lip cream stick nourishes, protects and colors lips i färgen "22 peach".
Totalfail. Färgen är svagt guldig och det är inget fel i sig MEN DEN LÄGGER SIG KONSTIGT på läpparna. Alltså det ser helt ut som om jag skinnar (som ormar, då de tappar skinnet) i mitten av läpparna längst in. Svårt att förklara men ni vet, det ser inte ett dugg snyggt ut. Har inget minne av att den skulle ha kännats återfuktande heller. Som jag tidigare nämnde; totalfail.
 

Hörni jo, det blev ett långt inlägg igen! Ungefär 50/50 med produkterna också, hälften gillade jag, hälften inte.

På återseende!
 

02.04.2015 kl. 11:45

Morjens Måndag!

Igår morse (vid 7.00) åkte Anna och jag iväg till Järvenpää för att hjälpa till på PartyLite kevätkiertue som har hållit på i dryga två veckor. De började i Rovaniemi och sen dess har gänget varit on the road tills igår då Järvenpää var sista stoppet.

Vi var framme lite innan kl 9.00 och fick genast gå och fylla pappkorgar med ljus och ljushållare/aromabrännare som skulle packas i sellofan. Vi arbetade som i linjer var Anna och jag fyllde ljushållare med ljus alt. lade sellofan i botten på korgar och fyllde med massa ljus och ljushållare och lade dem sen vidare till dem som packade i sellofan. Paketen blev så himla vackra och alla färgkombinationer var namnam (jag hade velat köpa flera stycken men köpte inte en enda sen till sist, vilket nog var helt bra).

Sedan hade vi en väl behövd lunchpaus med godaste grön- och pastasallad!
Efter det började gästerna strömma in (gästerna bestod av konsulter och deras gäster) och vi var 5 stycken som sålde lotter innan seminariet och i pausen.

Lotterna var mycket populära och det var ett bra sätt att få kontakt och småprata lite med likasinnade (ljusälskande!) personer.

Åååh.

Jag skulle vilja skriva om varje liten detalj om evenemanget men jag tror inte att ni skulle orka läsa så jag tar en paus här och om ni vill veta mera om vad jag och Anna gjorde i Järvenpää så får ni jättegärna fråga!

Ikväll skall jag hålla ett party själv allra första gången och jag är SÅÅÅ himla taggad!


Så här såg det ut på soffan för en liten stund sedan då jag började packa ner ljusen och grunkorna jag skall ha med ikväll!


PartyLites kylkass som också är speciellt bra att ha kataloger, broschyrer, pennor, mappar, tändare och doftprover i.

Sade jag redan att jag var taggad, eller? :D

30.03.2015 kl. 13:58

AVON supreme oils

Tidigare under vårvintern släppte AVON en ny hårvårdsserie, under linjen Advance Techniques, som heter Supreme Oils. Jag passade på att beställa hem en demoprodukt innan de blev tillgängliga i själva katalogen.

Det är en mask som appliceras i håret efter shampoo och balsam och den ska verka i minst 1 minut men själv brukar jag ha den 3-5 minuter.

Då jag fick hem den tyckte jag att tuben såg ganska liten ut trots att den rymmer 50ml men det kan givetvis bero på att den är svart, eller?

Jag har använt den i drygt en månad 2-3 ggr i veckan. Nu är den dock slut (platsar strax i ett Månadens Tomma-inlägg alltså!).
En prisvärd hårmask som passar alla hårtyper. Åt mig var den riktigt, riktigt bra! Håret blev väldigt lent och hölldes rent lite längre än vanligt.

Produkten är värd 7,80€ men t.ex. i pågående kampanj (katalog nr 5) finns den att köpas för 4,45€. 

Det enda minuset jag måste ge denna produkt grundar sig på att doften inte föll mig i smaken riktigt. Doften är ganska söt och lite nötig.

I sig självt en riktigt superb produkt ändå.

 

26.03.2015 kl. 22:46

Mejkens revolution

Utgående från swatches och recensioner har jag hittat 3 produkter på makeuprevolution som jag så gärna skulle vilja ha.
Jag måste dock vänta på svar från FPA, jag vågar inte köpa nåt ifall de verkligen kräver tillbaka de där 4600€ trots att jag har goda bevis mot dem.

Men man kan ju alltid drömma.

 

24.03.2015 kl. 23:26

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015