Månadens tomma: MARS 2015

Äntligen är mars slut. Inte för att det var en dålig månad. Eller lite kanske. Det var en ångestfylld och jobbig månad då jag gick och väntade på svar från Folkpensionsanstalten.

Nåja, slut nojat, här kommer Månadens Tomma!

 


Helhetsbild: Det tråkiga med månadens tomma är att endel inte ens är slut. Orsaken till att jag slänger dem är att de har fått en hel del år på nacken och jag försöker följa Bäst Före-datum för att minimera risken för att få oönskade reaktioner. Speciellt i ansiktet.


Lemon Juice & Glycerine avocado & citron duschtvål
Jag försöker köpa inhemska produkter så ofta jag kan och jag har inte varit besviken på den här duschtvålen! Den doftar superduper gott och är uppfriskande. Jag är ganska säker på att jag kommer köpa den igen och om det inte blir samma så blir det en annan från samma märke. Den är förmånlig dessutom, en tub på 250ml kostar 2,40€ i Tokmanni och i Latvala i Karis såg jag den för 1,99€.

XZ Havtorns Balsam för färgat hår
Här är en andra inhemsk produkt och den tillhör också budget-prisklass. Jag har använt schampoo och balsam ihop men schampoon är inte riktigt slut än. Helt okej. Ingen superprodukt men absolut inte dålig heller. Doften ganska fräsch och god. Skulle kunna tänka mig att köpa igen.

Avon Advance Techniques, Supreme Oils, Intense Radiance Treatment
Skrev ett inlägg om produkten här.


Neutrogena Visibly Clear blackhead eliminating toner
Det är min andra flaska. Jag fattar inte hur skillnaden kan vara så stor? Den första flaskan toner jag hade älskade jag och jag använde den flitigt, den här har varit så fruktansvärt stark att jag inte kunnat använda den. Seriously, jag skämtar inte då jag säger att jag nästan STORKNAR då jag applicerar den över ansiktet. Förutom lukten så svider det också ganska mycket i ansiktet över vissa partier då jag duttar på med en vaddlapp. Den är hemsk. Kommer inte köpa igen.

Iseree Sensitive Facial Wipes
Har haft av just dessa förut och som helhet gillar jag dem. Ibland är jag dock tvungen att gnugga ganska hårt för att få bort ögonsmink så det är ett litet minus. Mild och behaglig doft. Bra produkt med tanke på pris. Kostar lite över 1,50€ på Lidl. Kommer antagligen att köpa igen.

The Body Shop, Tea Tree Face Mask
Jag köpte den i butik men utan att prova så jag blev lätt överraskad av den starka doften/lukten (vad man vill kalla det). Inget fel på masken i sig, den rengör på djupet men även den här produkten bränner så in i sjutton efter applicering och det känns obehagligt trots att det säkert är meningen att den skall bränna. Jag klarar av smått brännande känsla men inte som den här. Burken är bara halvtom men jag har haft den sedan januari 2013 och på burken står det att den håller 12MÅN så här tar jag nog det säkra före det osäkra. Köper nog inte samma igen. Never.

Nivea daily essentials, double effects eye-makeup remover
Ögonmejks rengöring som bestod av en klar vätska och en blå "olja". En bra och fungerande produkt men jag har märkt att jag föredrar krämiga makeup-removers. Och eftersom det finns så bra utbud på just eye-makeup remover lotions och till ett billigare pris så kommer jag antagligen inte köpa den här igen.


Dermosil Aloe Gel
Jag har använt den som after sun (på rödbrända hudområden) för den kyler så härligt, lagt den på insektbett, smort in kroppen m.m. Den fungerade bra till de två förstnämnda men jag märkte inte att den skulle ha återfuktat kroppen något särskilt.
Tror inte att jag kommer köpa igen från Dermosil för nu håller jag på med en tub från Forever.

Ahava, Time to hydrate, essential day moisturizer
Kan inte säga så mycket om denna då den inte varit i aktiv användning. Jag har mest använt den på kortare resor och då jag "semestrat" till mitt barndomshem. Mild och god doft.

Yves Rocher, Repair Lip Balm with Sheabutter
Alltså. Ordlös. Det här är absolut det bästa lip balmet jag använt hittills! Enough said. Koncistensen är perfekt, doften är perfekt, hela uppenbarelsen är perfekt och förstås- det går inte att få tag på längre!!!
Har ni ätit dominokex? Den här produkten doftar PRECIS såsom fyllningen i dominokex.

Yves Rocher, Cure Solutions, fatigue-fighter roll-on for eyes
Vad är det för skämt? Det står på förpackningen (som för övrigt är världens minsta, eller? 5ml WTF?) att det är roll-on men roll-on in my ass, det är en vanlig tub. Annars, jag tror att såna här helt växtbaserade ögonkrämer inte passar mig som genetiskt har mörka ringar under ögonen. Jag behöver nog nåt starkare. Det här var alltså världens miss. Köper INTE en gång till.

Forever Aloe Propolis Creme
Jag fortsätter förvånas över den feta krämen som doftar risgrynsgröt med kanel. Den är super för mina läppar som blir torra om jag glömt att använda lipbalm i typ 1 dag. Hurraa!


H&M Eyebrow fix
En gel för att fixera ögonbrynen som för mig i alla fall fungerade riktigt bra ända tills nu-den blev klumpig och det såg ut som om jag hade lim på brynen. Jag förmodar att den har torkat? Men jag tänkte inte köpa en ny utan jag tänkte istället testa använda Forever Aloe Gelly med en brynborste.

Sista produkten för den här gången är....

Hydracolor, the original lip cream stick nourishes, protects and colors lips i färgen "22 peach".
Totalfail. Färgen är svagt guldig och det är inget fel i sig MEN DEN LÄGGER SIG KONSTIGT på läpparna. Alltså det ser helt ut som om jag skinnar (som ormar, då de tappar skinnet) i mitten av läpparna längst in. Svårt att förklara men ni vet, det ser inte ett dugg snyggt ut. Har inget minne av att den skulle ha kännats återfuktande heller. Som jag tidigare nämnde; totalfail.
 

Hörni jo, det blev ett långt inlägg igen! Ungefär 50/50 med produkterna också, hälften gillade jag, hälften inte.

På återseende!
 

02.04.2015 kl. 11:45

rengöring och återfuktning: Face

Eftersom jag är rätt så nöjd med min nuvarande rengörings- och återfuktningsrutin och de produkter jag använder så tänkte jag dela med mig av den, som tips på bra produkter! Lägg märke till att jag försöker använda inhemska produkter samt att jag inte slänger ut summor dyra krämer.

 

 

Sådär, dela gärna med dig av dina tankar och erfarenheter kring dess produkter om du någongång prövat dem!

28.01.2015 kl. 17:39

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.





25.12.2015