smoothie of the day

Dagens smoothie hade kvarq som bas.


Smoothien innehöll
1 ekologisk kiwi
1 ekologisk banan
2msk grönkålspulver (närproducerat)
några spenadblad
5-10 tranbär (som jag själv plockat)

MUMS!

//Mima


 

22.02.2016 kl. 20:11

Te

En del av er vet att Clippers är mitt favoritmärke vad gäller te.
Nu tänkte jag tipsa er om två teer som jag själv tycker väldigt mycket om. Dessa kostar mellan 2,80-4,00€ beroende på var man köper dem.

 Echinacea grönt te med smak av citrus. Förpackningen innehåller 20 oblekta tepåsar. Jag är själv riktigt överraskad över att jag gillar just det här teet eftersom jag oftast ogillar teer med smak av apelsin och detta innehåller både lime och apelsin men det var ett väldigt fräscht och uppiggande te!

Innehåll: grönt te, echinacea purpurea-rot, naturligt smakämne av lime och apelsin.

Det andra teet heter Light and elegant och innehåller 26 oblekta tepåsar. Det här är ett vitt te som är väldigt milt och gott, det smakar inte mycket av någonting alls och är ett te som de flesta gillar.

Innehåll: tebuskens skott

Köper ni era teer baserat på rekommendationer, förpackningens layout eller innehåll?

//Mima

12.01.2016 kl. 21:20

17 tydliga tecken

Du vet att du är i ett sjukt parförhållande om:
1) alkoholen alltid kommer på plats nummer ett, du på plats 15
2) alkoholen gör din sambo smått galen, hen börjar prata obegripliga saker och skäller ut dig och sedan påstår att hen egentligen pratade med ett rostbröd
3) hen påstår att Du inte kan komma ut till baren för att ”Du har ju mens!”
4) hen skäller ut dig för allt hen förmår (mest i fyllan)
5) hen inte vill att du har roligt med dina eller era gemensamma vänner
6) hen gömmer sig i ett annat rum då du har dina vänner på besök
7) Du och hen aldrig kan föra en normal diskussion om vad som helst världsligt utan att hen skäller på Dig
8) Din musiksmak är förjävlig och hen menar att man blir deprimerad av mindre
9) Du blir beskylld för att Du inte har en åsikt men också beskylld då du har en
10) Du tror att förhållandet kommer leda till en för tidig död för Dig
11) Du får höra hur dum du är för att Du frågar vad ett uttryck betyder
12) Du får utskällning för att du inte har sympati/medlidande då hen är bakfull
13) Du får höra vilken BITTERFITTA du är som ALDRIG kör hen någonstans eller går och köper alkohol/tobak åt hen för att hen glömde själv att köpa tillräckligt.
14) Du blir självdestruktiv
15) Hen ger dig tips på hur du hade lyckats ta livet av dig för att ”Du fattar inte ens hur man gör det”
16) Du varit på semester med människor du bryr dig mycket om och har ångest över att åka ”hem” till Den Där.
17) Hen inte kan behärska sina känslor och speciellt inte sin vrede

Det bästa Du kan göra är att avsluta ett sånt kapitel. Riv ut sidan, bränn det, se det stiga upp mot himlen i form av svart rök. Det förhållandet är inte värt. Inte i detta livet.

 

Det är över 4 månader sedan den där hemska natten då jag fick nog och bara ville Dö. Då jag försökte Dö.


Det är nästan 3 hela månader sedan jag rev ut kapitlet ur min livsbok. Jag fick kraft att se att det inte är värt. Jag är hellre ensam och stark än ensam i tvåsamheten.

Idag mår jag förhållandevis bra. Tack familj och vänner <3 


 

18.11.2015 kl. 03:59

C9 dag 7

Hej, gomoron eller vad som helst!

Jag fick veta att sömnlösheten och överaktiviteten kan bero på therm-tabletterna som ingår i C9 programmet. Man skall enligt programmet ta 2 om dagen. En på morgon och en i samband med lunchen. Jag tog ingen vid lunchen igår men fick ändå inte sömn förrän efter kl 04.45 så idag tog jag ingen alls och har fortfarande inte 02.12 blivit en gnutta trött ens. Det som är mest jobbit med att vara vaken är att hungern blir så påtaglig. Den knorrar och kurrar i magen och emellertid mår jag riktigt illa. Jag äter grönsaker från fria listan men det hjälper ju inte om jag ändå inte kan sova. Imorse innan jag fick sömn åt jag en hel gurka och ett plommon och fick jätteont i magen.

Inatt har jag inte stressat så mycket över sömnen utan försökt ta det "bananas" och sett på serier på netflix istället. Men jag har nog suttit och önskat (där innerst inne någonstans) att jag skall bli trött och stupa i säng.

Idag vägde jag mig. Jag har gått ner 2,4kg vilket betyder att jag ÖVERSKRIDIGT mitt mål litegrann! Yay.

Skall dock ändå bli skönt att C9 närmar sig sitt slut (sista dagen på fredag) med tanke på sömnstörningarna.

Idag var jag så trött då jag gick med mamma på stan att mina steg saktade in och jag hade svårt att hänga med i mammas takt och då gick mamma inte ens snabbt!

Sömnlösheten har gjort mig, emellertid, ganska deppig. Det känns som om jag inte orkat ge riktigt allt och som om jag bara svajat omkring emellanåt. Inte varit riktigt fokuserad eller skärpt. Idag hade jag svårt att uttala ord rätt, bokstäverna kom i fel ordning, jag tappar saker, orkar inte lyfta tunga saker osv...

På fredagen kan jag verkligen ge en ärlig utvärdering av C9. Jag önskar att jag kunde säga att det var värt det. Vad jag säger vet jag inte riktigt. Det har säkert varit värt det men jag hade så gärna, så gärna sovit enligt mina rutiner!

 

12.11.2015 kl. 02:10

C9 tankar

Jag fortsätter kämpa... för ja, det känns nästan som en kamp det här programmet. Jag får inte sömn om kvällarna (inte ens fast jag tar melatonintabletter) och jag är jääättetrött om förmiddagarna/en bit in på dagen.

Nu har det ju varit helt ok eftersom jag inte haft så mycket närstudier eller jobb och jag har kunnat skriva på slutarbetet samt göra annat vettigt (byka, diska, städa osv) på eftermiddagarna/kvällarna. För att inte tala om träningen, som alltid blivit av först efter lunchen.

Det känns så märkligt, eftersom jag ALLTID brukar somna genast jag lägger mig vertikalt... men icke. Inatt låg jag ännu spikenergisk och tittade på film kl 4.00!

Jag kan inte påstå att jag svängt dygnet heller eftersom jag alltid ändå masat mig upp senast kl 11.00! Jag börjar ha sån sömnskuld att jag säkert kommer sova ett helt dygn då detta är slut, haha!

Jag är bara orolig för att jag inte kommer vara tillräckligt skärpt om jag är trött. Imorgon skola med axxell-utbildningen, en PartyLite bjudning på onsdag kväll... matematik på torsdag morgon...en essä att skriva och lämna in, matematikuppgifter att räkna,TRÄNING, en kurs på lördag, en PL bjudning på söndag och en praktik jag måste ordna idag (men måste liksom vakna innan jag ringer dit xD)! Många järn i elden, enligt mina mått mätt.
Sedan skall man inte glömma socialt liv heller.

puuh, nu har jag skrivit av mig lite igen, kära vänner. Skall läsa slutarbetes litteratur nu och efter lunchen blir det att fara och simma!

Ikväll skall jag visa för er en palett från Too Faced som jag fick på posten idag. Stay tuned.

 

09.11.2015 kl. 11:40

C9 reflektioner över dag 4

Nej vet ni vad, det här har inte varit en bra dag sett ur C9-perspektiv.

Igår kväll fick jag sömn först någongång 3.00 på natten. Jag var hungrig och hade huvudvärk. Trodde ju att det berodde på hungern men har idag visat sig bero på att doften på min nya TBS handkräm trots allt är för stark för jag fick huvudvärk nästan direkt jag använde den...

Nåja, så inatt åt jag 100gram grönsaker och fick sedan sömn småningom efter det.

Imorse var jag jättetrög, hade väckning 10.00 men steg upp först 11.30 eftersom jag somnade om helatiden trots flera alarm på telefonen. Det smakade inte med "C9 frukost" genast men fick det i mig och lite kaffe på det. Sedan fick jag magont och blev typ handlingsförlamad.... Efter en god stund började det kännas bättre.

Orkade inte alls tänka på motion på dagen, var så trött, så trött (sjunde natten i rad som jag sovit dåligt/fått sömn sent, yay!). Men följde nog matschemat för det. Har  haft ångest fram och tillbaka av olika orsaker. Lagat lunch som underligt nog lyckades! (Kräktes inte idag, som jag gjorde igår :S )

En stund efter lunchen blev jag trött igen. Riktigt slut i både huvud och kropp. Försökte läsa litteratur till slutarbetet och tog en kopp kaffe men fick inte ner det... TYVÄRR hade jag några burkar energidryck i kylskåpet så halsade desperat en sådan. Kändes efteråt som om jag syndat rejält men det gav mig sån energi att jag gick ut på en 30 minuters powerwalk!

Nu skall jag ta försenad middag (forever ultra shake med andra ord) och planera morgondagens motion.

Det hade alltid kunnat gå bättre men jag försökte göra rätt så bra ifrån mig i alla fall.

Mosh!
08.11.2015 kl. 19:34

C9 dag 1 & 2 reflektioner

Igår påbörjade jag Forevers C9 program. Jag klarade dagen helt bra och drack enbart en halv mugg kaffe på morgon och förutom det som tillhörde dieten så åt jag 100 gram grönsaker vid både lunch och middag och ett stort äpple på kvällen-allt fanns på fria listan

 Jag kände mig hungrig till och från men hungern var ofta övergående. Dock blev jag lite svag och snurrig och tappade saker ur händerna kring middagstid men då konstaterade jag bara att det var dags för lite grönsaker och bär.


Dessa grönsaker, frukter och bär köpte jag inför dagarna jag kör C9. De finns alla med på fria listan och de är bl.a.
gröna bönor, söta ärter, plommon, apelsin, paprikor, blomkål, äpplen, plommontomater, frysta jordgubbar (inhemska), frysta hallon (inhemska) och osötad sojamjölk att ha till t.ex. proteinshakerna och kaffe/te.


Det här var min lunch igår och idag. Totalt 100gram grönsaker.

Igår åt jag inget extra innan lunch medan jag idag var tvungen att ta 2 morötter.

Gårdagen gick relativt bra, jag kunde deala med hungern och jag kände mig på topp!
Idag dock har jag varit trött och känt mig svag, tappat saker och gått vingligt/tappat balansen då hungern känts som värst. Jag var hos mamma o såg på medan hon åt maltlimpa med leverpastej medan jag åt två morötter och det kändes nog jobbit just då.

Jag har tänkt mycket på saltig mat idag.

Jag har emellanåt känt mej lite deppad men det har delvis att göra med en annan sak.

Jag har sovit dåligt de senaste 4 nätterna och nu inatt hade jag flera mardrömmar, en var bl.a. att jag "glömde bort" att jag körde C9 och att jag var ut och drack alkohol samt åt en stor hamburgare med fransk potatis. Jag tror mardrömmen har att göra med att jag varit rädd för att misslyckas med denna strikta diet. Jag är inte rädd längre eftersom jag är MOTIVERAD.

Jag är glad att mamma stöttar mig i detta program dock. Hon tycker att jag redan kommit långt! ;) Och det tycker jag åxå.

Bara den här dagen är över så får jag äta en varm måltid resten av dagarna i C9 programmet.

Här är mina snurriga tankar från dag 1 och 2. Har Du kört C9? Vad var mest utmanande?

06.11.2015 kl. 17:05

9 annorlunda dagar på kommande

Om ca 10 minuter är det torsdagen den 5.11 och det innebär en förändring för min del. Jag skall (finally) köra C9 programmet från Forever. Jag fick paketet i mitten av augusti men har faktist haft annat i september och excuses i oktober. Jag har bara 2 kurser i skolan pågång samt IDAG har jag börjat med mitt slutarbete så jag har riktigt tid att ta tag i min livsstil och fundera över min hälsa, sådär påriktigt!

Med skräckblandad förtjusning ser jag framemot de följande 9 dagarna. Min nionde dag kommer vara fredagen den 13!

Imorgonbitti blir det att se sanningen i vitögat då det är dags för mätning och vägning-gulp!

Högst antagligen (bara jag har tid) kommer jag att reflektera här på bloggen över hur varje dag har gått. Känslor, tankar och idéer.

Jag har börjat undra över om jag lever för att äta eller äter för att leva?

 

04.11.2015 kl. 23:42

Superbär

Igår var jag 3 timmar vid ett kärr och plockade tranbär. Jag plockade nästan 3 liter bär under den tiden.


Det är ganska arbetssamt att rensa tranbär eftersom det lätt kommer med mossa och barr.


Lite råa blandmed men vad gör nu det ;)
 


De rensade bären lägger jag i minigrip-påsar (jag har 1/2 liters) och sedan åker de in i frysen. Nom nom nom. I vinter kommer det bli gott med smoothie innehållandes tranbär!

 

Har Du något recept, där tranbär ingår, som du vill dela med dig av?

03.10.2015 kl. 20:08

Aktiv Chey.

Ett mer random inlägg som inte direkt har med skönhet att göra men kanske pyttepyttelite med hälsa. Om man vänder det så.

 

Det är ju så att jag håller på att flytta (har sovit 2 nätter i nya lägenheten men har bara typ sängen och ett köksbord här i möbelväg) eftersom jag och sambon har separerat. Gjort slut. Whatever. Det var mitt beslut till en början men ganska snabbt förstod sambon också att detta är vad vi måste göra. Att våra vägar skiljs åt här men att vi ändå kan vara vänner och prata normalt med varandra åtminstone nu medan jag ännu enligt pappren hyr lägenheten (ända till 30.9) i Karis.

Förutom det då? Jag planerar mina studier på YH (about sista året drar igång nu, jag är apigt motiverad, yay!) och planeringen av examensdel 1 på Axxell är pågång. Så, jag borde åtminstone få 1 examen i vår och en andra till julen 2016! Håller ni tummarna för mig?

Jag tar en rivstart med mitt företag som självständig PartyLite konsult. Jag försöker få många bokningar och genom det också nya bekantskaper! Ikväll var det MegaParty i Karis som ordnades med några andra konsulter och jag är mycket nöjd.

Jag har även tagit initiativ till att starta en Ungdomsgrupp via Röda Korset i Ekenäs. Jag är sååå taggad och jag hoppas, hoppas, HOPPAS att det kommer anmälningar!

Imorgon skall jag sälja på ett gårdsloppis och på söndag skall jag på en matlagninskurs. Jag kan påstå att jag är aktiv just nu.

04.09.2015 kl. 23:30

Ibland blir jag så less

Jag har som regel att undvika deppiga ämnen på bloggen men idag är ett undantag. Jag behöver skriva av mig och den här bloggen innefattar ju även hälsa, eller hur?

Ibland blir jag så trött på mig själv och mitt liv som tycks stå stilla. Främst blir jag trött på att jag går omkring på ångestdämpande depressionsmediciner dag ut och dag in. Ifjol i juni höjdes dosen och jag har velat sänka dosen sedan hösten. Men rädslan för att falla är stor. Jag vet inte om jag vågar på grund av mina djupa dalar och höga toppar.

Dock har jag funderat mer på att sluta dricka kaffe/koffein som ju också  bidrar till panikstörningsattacker. Jag  är periodvis väldigt trött och söker mig då ofta till energidrycker och kaffe. Dock har jag aldrig tänkt på att även coca-cola och te innehåller koffein!

Jag måste alltså nu hitta andra sätt att få energi. Samt hitta källan till min trötthet.

Jag har dessutom bestämt mig för att ta minst 1 promenad per dag. På måndagen gick jag i vardagstakt i 40 minuter, igår bara runt kvarteret med mamma men allt är till!

Den som vill läsa mer om panikstörning kan klicka in här.

Finns det nån därute i bloggvärlden som har tips gällande alternativ till energi?

19.08.2015 kl. 12:00

Diamonds are... forever


Helgens naglar.

Jag är full av inspiration efter helgens PartyLite konferans och annars med känns det som om livet ler nu när jag börjar friskna till. Jag har massor av mål på kommande bl.a.
-Att starta en viktnedgångsresa efter att vi kommit hem från Gotland
-Att ha en försäljning på minst 500€ med PartyLite i september
-Att börja skriva på slutarbetet
-Att skriva ena delarbetet i YE OMS-utbildningen och göra en examensdel
-Att njuta av hösten

 

10.08.2015 kl. 13:46

Var har du varit Mima?

Någon kanske undrar var jag hållit hus de senaste 3 veckorna eftersom jag inte uppdaterat bloggen och inte varit så aktiv på instagram heller för den delen.

Jag har varit sjuk.

Jag vet inte hur ingående jag skall ta upp det men jag försöker kort och koncist berätta det väsentligaste.

Under våren (april-maj) rotfylldes min hörntand eftersom den konstaterades död + att jag hade haft värk i käken en rätt så lång tid (från början av mars). Ja, det konstaterades att jag hade en infektion och att rotfyllningsprocessen skulle bota infektionen.

About 1,5 månader efter avslutad rotfyllningsprocess blev värken i käken outhärdlig (finns ett sånt ord?) och jag besökte efter 3 dagars värk akut tandläkarvård. Diagnos "mjölktanden skall bort!" (japp, jag har, eller rättare sagt HADE 2 mjölktänder kvar på var sida på nedre käken) men jag blev rädd och fick panik då det var ett ingrepp jag var helt och hållet oförberedd på, så jag valde antibiotika kur för att få lite betänketid och smälta "nyheten" om att dra ut mjölktanden och hamna gå omkring med ett tomrum rätt så långt fram i 4-6 månader (det är tiden för käkbenet att läkas efter en utdragning och infektion).

Jag fick alltså antibiotika och panacod brustabletter på resept. I början hjälpte värktabletterna men dag efter dag blev det sjukare och sjukare och värken hölls borta about 1 timme och sen värkte det igen.

Inte ens en vecka senare (förra veckans måndag 27.7) fick jag akut tandläkartid igen för att dra ut tanden. Jag fick besöka en annan tandläkare som dessutom verkade trevligare. Eller hade ett trevligare sätt att uttrycka sig på. Då drogs mjölktanden ut. Dock är det rätt komplicerat med mjölktänder visade det sig. Rötterna är inte lika tydliga och min mjölktands rötter hade börjat växa ihop med käkbenet och under mjölktanden, i käkbenet var infektionen. Tandläkaren kunde inte dra ut rötterna utan var tvungen att borra ner i dem och sedan plocka bort bitarna med pincett. Det låter ju ganska komplicerat, eller hur?

Under ett av kontrollbesöken fick jag veta att där fortfarande är rotbitar kvar som borde börja lösa upp sig och växa ihop med käkbenet men att man inte riskerade borra ner längre för att jag hade kunnat får en allvarlig nervskada då det går en nerv precis under.

Dock verkar jag ha fått en lindrig nervskada efter att infektionen tryckt på hudnerven eftersom vänstra sidan av nedre läppen stundvis domnar.

Så, förra veckan efter utdragningen på måndag hade jag kontroll genast dagen efter på tisdag och sedan på fredag. Eftersom värken knappt försvunnit på fredag och jag fortfarande hade en böld kvar utåt mot kinden så beslöt tandläkaren för att göra ett snitt i bölden och kolla att det inte var var som inte slapp ut. Var var det inte, dock hade det samlats bindvävsvätska som kom ut med tryck sade tandläkaren (sorry for that information!) och jag gick hem lite mer lättad men med ett svullet ansikte av 6 stycken bedövningssprutor. Mamma kom hit och tog hand om mig och handlade och sånt.

Natten till lördag sov jag typ hela natten utan att vakna av värk, första gången på 2 veckor! Jag hade en 14 timmars arbetsdag som jag klarade rätt så galant. På kvällen då jag skulle gå och lägga mig kände jag första gången av att läppen domnade.
På söndagmorgonen kände jag mig inte utvilad men jag var glad för att jag hade sovit hela natten utan att vakna av värk igen. SCORE.

Dock kliade hårbottnet på morgonen såå innerligt och min högra hand hade svullit till typ dubbla storlek. Det kliade i handflatan men jag gjorde mig i ordning och körde till jobbet. Jag hann knappt komma in genom dörren på lördag då mitt huvud hade svullit upp och öronen var illröda och kliade. Handen var fortfarande som tidigare. Mamma tyckte det verkade som allergisk reaktion (antagligen på antibiotikan) så hon beodrade mig att ringa jourläkaren.
De kallade dit mig och jag for genast för att visa upp mig. Väl framme fick jag antihistaminer (som jag tror det heter) och efter en stunds väntande fick jag träffa en läkare som konstaterade att det nog såg ut som allergisk reaktion men att det INTE var troligt att det var på grund av antibiotikan (för att jag ätit det så länge redan, ända sedan 21.7 och detta besök till jourläkaren gjordes 2.8) utan att det kunde bero på egentligen vad som helst. Jag kunde alltså gå tillbaka till jobbet.

Jag genomled arbetsdagen (nej så farlig var den inte men det kliade och ploppade upp exem på några ställen på kroppen) och sov rätt så gott den natten.

På måndag morgon (3.8) hade jag först kontroll hos tandläkaren och sen skulle jag iväg på jobb. Snittet i bölden och såret vid tandutdragningen hade börjat läkas men jag fick 3 dåliga nyheter i alla fall under besöket. Det känns tryggt att tandläkaren är noga med att kontrollera hur läkningsprocessen framskrider. Det känns ändå bra.

Väl framme på jobb så började jag känna mig dålig. Det brände på flera ställen på kroppen och jag kunde inte gå eller sitta för det kliade och brände som sagt och efter en stund kunde jag konstatera att jag var oförmögen att jobba och att jag var tvungen att söka upp läkare. Utan att ringa före körde jag raka vägen till hvc och sade att jag MÅSTE träffa en läkare. Efter en stunds väntan (som kändes som en evighet) fick jag träffa en läkare. Jag fick visa mina armar och ben som såg horribla ut av nässelutslag. De täckte 85% av låren och tänk er att ha exem på insidan av låren- det blir omöjligt att gå! Dessutom hade knäna börjat svälla och händerna var ömma. Läkaren sade att det ser typiskt ut för allergisk reaktion på penicillin och frågade om jag hade ordentliga allergimediciner. Nepp, det har jag inte, jag hade en stund innan köpt kortisonsalva och Cetirizin på apoteket. Han skulle skriva recept på en ordentlig allergimedicin åt mej men NEJ, det visade sig att den inte fås tas om man äter depressionsmedicin, inte den sorten jag har i alla fall. Så han bad mig ta 2 eller t.o.m. 3 tabletter Cetirizin (vanlig dygnsdos 1 tablett). Jag fick sjukledigt resten av dagen samt på tisdag 4.8.


På tisdagen kände jag mig inte mycket bättre. Jag låg i sängen typ hela dagen (precis som på måndagen) förutom att jag gjorde ett besök hos tandläkaren eftersom tandläkaren ringde upp mig och bad mig komma trots att jag hade tid dagen därpå, på onsdag alltså. Han ville bara kolla att antibiotikan har nån inverkan. Dessutom är det viktigt att jag inte får feber och jag hade faktist haft stegring på måndag kväll. Jag är beordrad att mäta tempen med jämna mellanrum. Så, eftersom jag inte kände mig bättre på tisdagen och att det dök upp mer exem efter hand t.ex. i ansiktet, på ögonlocken, på fötterna och brösten så jag ringde hvc för att jag var lite orolig. Den läkaren sade att jag inte behöver vara orolig för de nya exemen, att de troligtvis uppstår för att den gamla antibiotikan fortfarande finns i blodet och så skrev han sjukledigt även till onsdag (igår 5.8).

Igår, på onsdag, var jag på kontroll till tandläkaren. Han tyckte att exemen såg bättre ut i alla fall de på armarna (visade inte resten av kroppen) och han bokade in ny tid till fredag (imorgon 7.8). Tandläkaren sade att det ju verkligen inte är optimal tid för exem nu då vi (äntligen) hade fått sol och sommarvärme. Efteråt köpte jag 2 liter ärter på torget och det var så gott för jag har inte ätit grönsaker på typ 2,5 veckor!


Efter besöket hos tandläkaren orkade jag bädda lite på soffan så att jag kunde ligga och se på TV (som jag inte orkade göra på måndag eller tisdag), jag försökte strosa runt med så lite och lätta och svala kläder som möjligt för ALLT som tog i exemen gjorde att dom antingen 1) gjorde ont eller 2) började KLIA.

Jag kände mig matt och deppad och hade allmän ångest på kvällen eftersom det kändes som om INGENTING hjälpte. Jag grät lite i Jannes famn för det kändes så jobbigt. Jag hade inte sovit ordentligt (förutom 2 nätter) på 2,5 veckor. Jag tror att en och annan av er också skulle bli lessen och deppad om ni hade varit i samma situation. + Att vi förra veckans torsdag upptäckte kvarnmott i köksskåpen men med hjälp av mamma och Janne fick vi bukt på dem rätt så snabbt. Så jag tycker inte att det är så konstigt att jag ÄR slut.

Så utgående från mitt skick igår så sjukanmälde jag mig även ännu idag, torsdag. Det kändes som rätt beslut. Dock har jag inget sjukintyg från läkare för den här dagen. Men jag tror att det är viktigt att inte anstränga sig för tidigt. Jag tänker mycket på jobbet och hur de får det att löpa.

Idag då jag vaknade kände jag en gnutta hopp. Jag hade inte vaknat under hela natten i kli-attack och flere av exemen hade försvunnit! Det finns nog ännu exem som kliar då de skaver mot t-shirten eller mot andra kroppsdelar som t.ex. knävecken och armvecken men det kliar inte så DJÄVULSKT som det gjorde ännu igår t.ex. Jag kan SITTA utan att det bränner på skinkorna (too much info, maybe?) av exem. Jag tar ju nog i trä för jag vågar inte ta ut glädjen i förväg känner jag. Det finns fortfarande exem i ansiktet och kring ögonen som jag tänker att jag skall vara extra försiktig med men som helhet verkar det äntligen gå åt det bättre.

Oron över att inte kunna gå på PartyLite konferens eller kunna resa till Gotland med familjen har skavt i mig den senaste veckan. Speciellt med PL konferensen har jag tänkt att det är kört. Jag kommer inte att kunna åka till Jyväskylä och uppleva den har jag tänkt. Den är rätt så dyr och jag skulle aldrig ha en chans att få pengarna tillbaka. Jag kan kort säga att den kostar 270€ med hotell inräknat.

Då oron växte för stor tog jag kontakt med min linjapäällikkö igår och hon sade att konferensen äger rum mitt i Jyväskylä samt att hotellet också är riktigt brevid konferensstället och där nog finns läkare att få tag på om det skulle behövas. Att allt går att ordna. Att de tar hand om mig. Att man nog kan gå på galamiddag fast man har exem i ansiktet. Detta tröstade mig otroligt och lugnade ner mig lite, Det känns bra att jag berättade om läget och att veta att deras stöd finns om det mot förmodan skulle behövas!

Jag är inte lika taggad som tidigare p.g.a. allt som hänt men jag känner att det är okej att åka upp för ett veckoslut. Dessutom är vi ju i finland och inte utomlands så att söka och få hjälp borde gå ganska smidigt.

Tillika oroar jag mig för vad de tänker på jobbet. "Aj hon kan nog åka på konferens och nöja sig men inte komma på jobb" jag tror inte att det blir ett problem och mina arbetskollegor hör inte till den sorten. Jag tror nog att de egentligen unnar mig lite roligheter efter dessa (nästan 3) jobbiga veckor. Men ändå.

Tillika är jag orolig att det igen skall bli värre. Att exemen kommer tillbaka eller att nåt annat otrevligt dyker upp. Tänk om jag inte kan åka till Gotland? Resan är nämligen redan nästa onsdag (och vi kommer hem på måndag morgon 17.8). Tror jag skall ta en dag i taget och försöka göra det bästa av den. Jag skall försöka att inte stressa och speciellt inte tro att det är världens undergång ifall det dyker upp något nytt exem för jag läste någonstans att nässelutslag kan man ha i t.o.m. en vecka.

Okei. Det här inlägget blev verkligen inte kort och koncist och jag vet inte om det finns någon som ens är intresserad av att läsa min "sjukjournal" men här är i alla fall saker jag inte orkat berätta eller ta upp. Så de av mina närmaste vänner och bekanta som läser detta förstår nu varför jag inte har hållit kontakt.

Idag har jag dock orkat fota lite så det lär nog komma upp ett empties inlägg idag.

  


 

06.08.2015 kl. 12:00

Dagens Smoothie

Här kommer bild & recept på dagens smoothie!
Jag har fått mycket mer fantasi vad gäller matlagning (och sånt) efter att jag blev sambo. Nu räcker idéerna oändligt långt.

Anyway, ett enkelt och snabbt recept följer här:
1 bägare grekisk yoghurt
valfri mängd blåbär (jag använder ca 1,5dl)
1 msk krossade linfrön
1 msk skalade solrosfrön
valfri mängd bran flingor/ eller motsvarande)
1 msk honung


Eftersom detta inte blev "rinnigt nog" till en smoothie enligt mig så addade jag ännu en skvätt av Forevers Aloe2Go så att det blev riktigt bueno!

22.06.2015 kl. 22:34

Mina Favoriter från Forever

Sallu ställde frågan "vilken är din favoritprodukt från Forever?" på sin blogg och jag tänkte nu snabbt gå igenom vilka (japp, plural) produkter som hittills är mina favoriter.

Här kommer de (inte  i rangordning):

Sarah tipsade om den här då det kom fram att jag har tandvärk. Lite skeptiskt provade jag tandkrämen men nu är jag helt fast! Det svider lite i plånboken eftersom den går av på en 10-lapp men helt ärligt talat så vet jag inte om jag någonsin skulle kunna gå tillbaka till vanlig market-tandkräm igen. Smaken är finemang.


Jag är nog lite förtjust återfuktande produkter på bit. Eller skönhetsprodukter på bit överlag. Den här har jag använt för att rengöra ansiktet och till det ändamålet har jag tyckt om den riktigt bra. Lite klibbig känsla på huden en stund efter användning men det försvinner då man smörjer in ansiktet. Doftar riktigt ljuvligt.

 

Håoli måoli mamma mia! Hur har jag inte köpt av dessa drickor tidigare? Den här smaken är bäst. Flere säger att de har hållits friska och krya efter att de börjat dricka aloe gel-drickor. Nu kan jag inte riktigt uttala mig om det eftersom jag inte varit sjuk sedan juni 2014. *peppar peppar ta i trä*. För mig känns det åtminstone tryggt att dricka en eller två shottar av den här då jag känner att jag inte lyckats äta riktigt så varierat som jag borde. Också då jag inte känner lust för grönsaker så känns det okej att ta lite aloe gel-dricka istället. Det är back-up liksom.


Japp, den här har ni fått läsa om förut här på bloggen. Det är helt enkelt en suverän produkt som har många användningsområden. Nu i sommar kommer jag säkert pröva den på solbränd hud. Ett stort tack skall den ha för att den hjälpt mig att få bukt på mina finnar!


En skön rengöringsprodukt som lämnar efter sig ett rent resultat. Den luktar lite konstigt men inte starkt så det är liksom ingenting som stör. Ibland kan produkten svida lite (vid näsborrarna främst åt mig) men det tar jag bara som att produkten verkligen har en inverkan på huden. Den här har också hjälpt till så att mina finnar försvunnit.

 

Alla bilder är lånade härifrån.
P.S. passa nu på att göra ett konto åt er via länken så får ni ta del av mera såsom t.ex. priser. Länken för er till Sarahs och Saras forever-webbutik!

Sådär, det var mina fem favoritprodukter från Forever.

Jag är också nyfiken på dina favoriter! Skriv en rad eller två om en eller fler favoriter från Forever i kommentarsfältet nedan.

19.05.2015 kl. 16:06

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015