Luckorna 10-14

Hej och hå vad tiden går! Insåg ju att jag inte postat något om luckorna 10-14 från min TBS-julkalender! Här kommer de nu:

 


Strawberry Lip Butter

Jag hoppas att detta läppbalsam är bra, det från Honeymania serien är jag inte så imponerad över nämligen...


Liten, hjärtformad tvål (som jag tror att är i doften Shea). Jag är inte så mycket för tvålar på bit eftersom jag tycker att de blir ganska äckliga efter ett tag så jag får se om jag ger bort den eller om den stannar hos mig.


Shea Shower Cream, doftar ganska sött och starkt men jag kan nog tänka mig att använda den. Minisize produkter är bra på resor och t.ex. att ha med då man går till simhallen.


Almond hand & nail cream är jag väldigt taggad på att testa. Jag har två handkrämstuber som håller på att ta slut så det lär inte ta länge innan jag får öppna den här tuben.


Liten hjärtformad tvål (antingen i doften tranbär eller hallon, jag har svårt att känna skillnaden på dessa två dofter). Som jag tidigare i inlägget skrev så har jag ganska svårt för att använda tvål på bit så vi får se om denna kommer till egen användning eller om den får åka vidare som gåva.

Det var alla fem luckorna det! Märk dock att bilderna inte kommer i rangordning i detta inlägg utan lite huller om buller ;)

Har Du testat någon av TBS produkter? Vilka?

14.12.2015 kl. 22:32

Novembers första tomma

Hej på er! Hoppas ni haft en bra söndag och kunnat fira den med era farsor! :D


Här är den gångna novemberveckans tomma produkter!

Oriflame You dazzle shower cream.... jag hade ju önskat att den hade haft KRÄMkoncistens då det en gång stod på förpackningen men det var någonting mellan kräm och gel. Doften verkade lovande då jag sniffade från flaskan men i duschen kändes doften ändå alltför tantig. Rengjorde bra, torkade inte ut huden och löddrade ordentligt! Kommer inte att köpa igen p.g.a. doften.

Cutrin Oyster care concept Vitamin care spray har jag gett åt mamma för... snart 8 år sedan, hon hade den och tyckte den var bra, sedan då mitt långa hår jämt såg ut som ett kråkbo gav hon denna åt mig och det här har nog varit en av de bästa "håruppredarna" jag vet! Det finns pyttelite kvar i bottnet av flaskan men jag slänger den nu eftersom den igår knappt hade någon effekt alls efter att jag varit och simmat. Jag kan tänka mig att köpa igen om jag hittar motsvarande från samma märke.

L'roéal paris False lash telescopic mascara förblev testad enbart några få gånger. Den gick inte alls att använda då jag har hooded eyelids (alltså de övre ögonlocket hänger ner över det rörliga ögonlocket) för då hade jag mascara på ställen jag verkligen inte ville ha det. Den var dyr och hajpad så jag är ganska besviken... Kommer obviously inte att köpa igen.

The Body Shop Oils of Life intensely revitalizing cream prov fick jag då jag köpte TBS Julkalender. Det stod inget på provförpackningen om hur eller när denna produt skall användas så jag surfade in på TBS webbsida... Där stod att denna kräm skulle ge lyster åt huden och återfukta utan att den förblir oljig på huden (innehåller 3 olika oljor) men jag har a) inte sett av någon lyster och b) känner mig oljig som f*n i ansiktet, det känns som om den inte absorberas riktigt ordentligt. Dessutom kostar en produkt i full storlek 32€!!! Jag skulle inte köpa denna. Man får bra produkter till ett billigare pris från andra märken.

The Body Shop  tantalising lip butter är i tur att kastas bort. Jag har använt halva innehållet, mest som läppbalsam och delvis som nagelbandskräm men grejen är en att jag fick denna av min syrra år 2009! Jag visste inte ens att jag hade denna kvar förrän jag hittade den idag bland mina nagelgrejer... Trots att det är så längesen jag använde den minns jag att jag gillade den skarpt. God doft hade den också. Kan inte köpa den igen eftersom det var en kampanjprodukt.

Har du testat någon av produkterna i veckans tomma?

 

 

 

08.11.2015 kl. 17:25

"Det bara fastnade i handen"

Förra veckans fredag förbryllades jag över Cindys Oriflame outlet. Det var buteljer, flaskor och burkar i fina rader på en hylla som täckte en hel vägg. Jag hade inte tänkt köpa någonting men av någon underlig orsak fastnade det ändå en och annan produkt i handen...

 


Eyelinern och BB-krämen är produkter jag hade beställt vanligt med katalogen men resten är från Cindys butik.

Följande produkter fick följa med mig hem:
-Silk beauty sun glow softening body scrub som skall förbereda huden inför BUS-lotion
-Silk beauty sun glow gradual tan body lotion 
-Overnight nail mask (fick den på köpet eftersom utgångsdatumet passerat/nära att passera)
-Dream cream handkräm i en praktisk liten tub på 30ml
-Discover brazilian passion shower gel (har alltid velat testa oriflames duschgelar men aldrig tidigare blivit av)
-You dazzle shower cream (doftar jättegott och förpackningen är fin)

Vilken är din favoritprodukt från Oriflame?


 

27.09.2015 kl. 20:44

månadens tomma: Augusti

Så var det dags för den här månadens tomma produkter. Eller i mitt fall mest; månadens torra nagellack och produkter som blivit gamla.


Helheten


Nagellacken från vänster:
Trind Nail Repair hann jag inte testa så många gånger innan det torkade så jag har inget att säga om huruvida det reparerar (och varför har jag detta egentligen med i inlägget?!)
Lumene Gel Effect sandnagellack "38 Silver Sand". Ett sandnagellack som har gel effekt-hur går det ihop? Gelnagellack brukar ha en glansig finish som efterliknar salongsgelnaglar. Det här fick mina naglar att kännas som sandpapper men inte på det där vanliga "texturnagellacks-sättet". Här fanns stora rosa glitterkorn som fastnade överallt. Jag fick lacket på bloggarnas lillajulsfest i slutet av november så jag har inte ens haft det ett år och det har redan torkat.... Jag skulle inte köpa detta igen.
Lumene Gel Effect nagellack med satin finish i färgen "39 sparkling sand". Nej nej och åter nej. Man skall inte öda pengar och tid på såna här lack. Också detta lack fick jag i goodiebagen på bloggarnas lillajulsfest och det här har även det torkat. Tummen neeer.
Lumene Gloss & Care "41 golden sand" har till skillnad från de två ovan nämnda varit ett riktigt bra lack! Dock ganska svår färg att kombinera och passade inte såå bra med mina korta naglar på mina knackkorvsfingrar... Detta hann jag använda en hel del innan det torkade. Score! Jag kunde tänka mig att köpa denna serie i en annan färg.
Janet Paris nail art med smal pensel. Det här var nog ett stort skämt, det var torrt eller i alla fall omänsligt seegt redan då jag fick hem det. Det var svårt att använda på grund av koncistensen. Jag köper inte igen.
Angel Cosmetic London nail art lacquer är ett annat skämt. Detta var sen igen jätterinnigt och tunnt så det kom nästan ingen färg på nageln bara svagt glitter. Sedan torkade alltihopa ganska snabbt. Stor tumme ner.
Mavala Glitter Purple nail color. Det har varit ett bra glitterlack som jag använt nästan slut. Det finns ännu lite på bottnet som, givetvis, har torkat. Skulle kunna köpa ett nytt! Mavalas lack är högklassiga.
Color Club "975 showtime" var ett så fint lack men redan efter de första appliceringarna lossnade penseln från korken och har varit stuck inne i flaskan sedan dess. Det harmar jättemycket eftersom Color Club är bra och också något dyrare (och oftast kvalitativa) lack men denna förpackning var nog defekt... Tummen ner för dålig föpackning.
Sist av nagellacken är denna gång från Depend i färgen "224" och oj så välburet detta lack är! Det är nästan slut. Det är en bronsaktig färg som passar till typ allt. Det enda negativa är att varje gång jag putsade bort lacket (oberoende remover) så blev naglarna gula och mörka i några dagar. Det var inte snyggt minsann. Jag gillar Depend och köper deras minilack alltid då jag kommer över någon fin färg men just den här färgen skulle jag ändå inte köpa igen p.g.a. dess negativa effekter.

Orkar ni läsa ännu lite?!


Från vänster:
Forever Living Bright aloe vera toothgel innehåller inte fluor (vilket det lär spekuleras mycket om-är det bra eller dåligt?!) och är grön till färgen. Smaken är god, tillika fräsch och mild. Jag gillar den skarpt och jag använder nu min andra tub! Kommer att köpa igen. Och igen och  igen och igen.
Carmex moisturising lip balm spf 15 med doft av körsbär. Jaha, var är körsbären? Doftar inte körsbär tycker jag. Det är opraktiskt och ohygieniskt med en burk som har skruvlock, samlas mycket bobbor där (huj huj!). Den doftade starkt och kändes kall och konstig på läpparna. Det enda bra med denna var den där lagom tjocka koncistensen och solskyddet! Jag kommer inte att köpa denna igen.
Dermosil for faces Phylidium nattkräm för torr hy är nog den bästa nattkrämen jag hittills använt! 40ml produkt räckte hur länge som helst (februari-halva augusti!). Den här var verkligen en true match för min hy. Skulle kunna köpa denna igen!
Dermosil 3-stegs nagelfil. Så. Jävla. Värdelös. I synnerhet i jämförelse med de andra jag testat (från Trind & Depend). Jag varnar er, köp ej! En verklig besvikelse.
Avon Sun+ stick med spf30 som lär skall lämpa sig ypperligt bra i ansikte på t.ex. läppar och näsa. Vattenresistent men jonej hörni, den är också resistent mot applicering. Alltså jag lade den i ansiktet och det var helt OMÖJLIGT att breda ut den och arbeta in den i huden. Den var så trög i koncistensen. Jag gjorde även det misstaget att jag lade den på läpparna och det såg ut som om jag ömsade skinn. Reptilen Mima, min andra personlighet.... Jäkla onödigt köp det här. Roskistavara!
Men sen kommer vi till en av mina favoritprodukter genom tiderna nämligen Avon Anew Vitale eye gel cream. Härligaste koncistensen och bästa resultatet jag hittills fått av en ögonkräm! Slätare och mjukare hy men framförallt ett rejält lyft i mina hängande ögonlock. Jag fick en chock då jag såg att mina övre ögonlock inte hängde ner lika mycket och var tvungen att kolla upp om denna ögonkräm hade som egenskap att "lyfta" huden. Nix det hade den inte men åt mig gjorde den detta under! Kommer antagligen att köpa denna igen då den finns på något bra erbjudande!
Rimmel London Vinyl Gloss läppglans i färgen 190 pinup. Det är snuskigt gammalt. Jag köpte det dagen innan penkkis (över 4 år sedan) så det är dags nu att slänga det. Jag har ett minne av att jag inte var så överförtjust i det här. Dels gav det inte mycket färg alls och dels var jag inte nöjd med koncistensen. Ett av mina mindre lyckade köp. Köper inte igen.
Sist ut är en fransböjare från Tiger. Helt bra till att vara en 1 euros produkt. Min nya är faktist den också från Tiger. Köper gärna denna igen och igen.

Åsikter om detta inlägg? Delar vi erfarenheter? Hatar du en produkt som jag gillar eller vice versa?!

28.08.2015 kl. 21:41

Doft av sommar

Mamma samlade ihop Dermosilbeställningar från jobbet och jag passade också på att beställa via henne då det var några grejer jag behövde/ville ha. Mitt hat-kärlek-förhållande till Dermosil börjar mer och mer övergå till ett enbart kärleksförhållande <3 ;)


Body lotion i serien (doften) blossom. Utgående från provet jag fick på denna så bestämde jag mig för att köpa den och direkt då mamma gav mig påsen med grejerna igår så smorde jag in armarna med den alltså nää den doftar så gott!


sorry för crappy bild men det hade börjat skymma då jag skulle fota så jag fick använda taklampan som ljus.

Hand cleansing spray är en gelspray för handhygien och den är tunnare i koncistens än andra decinfiseringsmedel (blev säkert några stavfel där...) och torkar himla snabbt! Jag har inte bacillskräck men har jag rört i t.ex. pengar före jag skall äta glass eller lägga läppomada med fingrarna så får jag lätt ångest om jag inte kan tvätta händerna. Därför investerade jag i denna spray eftersom jag ändå behöver den.

Från outleten köpte jag en tub shea body scrub. Tuben var större än jag hade trott (150ml) så det var en trevlig överraskning. Jag har inte öppnat den än eftersom jag har en påbörjad skrubb i duschen som jag skall ta slut på först.

Sist ut i denna beställning var ett paket med 3 stycken "manikyrnagelfilar". De har 3 olika ytor varav en yta är vanlig nagelfil, andra ytan är för att avlägsna översta lagret nagel (som oftast är guppigt och ojämnt) och den tredje ytan ger en glansig yta på nageln. Jag har tidigare köpt manikyrnagelfilar från Trind & Depend men de kan vara ganska pricey.

 

02.06.2015 kl. 13:48

goldpearls

Idag gick jag till min absoluta favoritaffär då det gäller pysselmaterial (och presentartiklar) för att kika in utbudet. Det är förstås Mini-Shop i Kungsen som jag pratar om! Anitha som har butiken är alltid så trevlig och inspirerande.

De har tagit in en hylla med nagelprodukter som jag stod och kastade ett halvt öga på. Blicken föll på ett set med dekorationspärlor som jag inte sett nån annanstans tidigare. Nämligen;

Ett hjul med pastelliga, halverade pärlor.


Kan inte sluta glo på dom fina pastellerna <3


Några slumpmässigt utvalda pärlor.

Alltså ÄR dom inte söta?

13.04.2015 kl. 20:40

Sista avonbeställningen 2014

Den här avonbeställningen hann jag hämta ut en dag innan nyår, det blev därmed år tvåtusenfjortons sista beställning. 2015 inleddes givetvis med att hämta ut ett paket från AVON! ;)

 

Stardust nagellack i färgen black sequins swatch inom kommande veckan.
Senses refreshing lagoon duschtvål min aaaabsoluta favoritdoft genom tiderna och skall snart öppna tredje flaskan... samt handtvål i samma doft.
Secret Fantasy Midnight EdT, testar att använda tyngre dofter nu på vinterhalvåret då de passar bättre.

Advance Techniques moroccan argan oil, vårdande olja till håret är årets bäst säljande produkt för min del.

Har nu två sådana i lager ifall någon är intresserad :)

ExtraLasting eyeliner med filt-tip. Minns att jag i början hade svårt att använda den men ju stadigare och säkrare jag blev på handen så ju bättre resultat! Den här kommer att utgå ur sortimentet så jag hamstrade en ny åt mig.

Planet Spa Revitalising Retreat peel-off mask. Jag älskar ansiktsmasker som blir som en hinna på huden och som man bara drar bort! Doftar superduper gott men milt.

Plump pout lip gloss. Mina kunder har sagt att det blir en märklig känsla på läpparna då de använder plump pout och jag var ju *tvungen* att testa då för att förstå vad de menar och JOO-O, de  här läppglanset gör nåt med läpparna nog. Skall testa ännu mer och skriva en recension på det sen.

Halsband med ängla-berlock. Jag är inte "ängla-typen". Jag samlar inte på änglar och tycker inte att änglar är så där tjusigt söta som många andra tycker men det här halsbandet är så himla vackert i all sin enkelhet! Passar perfekt både till vardag och fest.


3x handkrämer, den i mitten med oliv är min favorit. Har två av varje i lager nu ifall nån är intresserad.

2x set om en duschgel, en body lotion och en bodyspray i dofterna "sweet sugarplum & vanilla" och blushing cherry blossom.

Vill ni veta vad som fanns i år 2015 första beställning?? :D

Frågor kan skickas till mimahellsberg[at]hotmail.com
 

04.01.2015 kl. 22:29

I used to say "I hate green"

Jag lackade mina nya naglar med hologramlack (Aj löööv hologrameffekt) från Seppälä. Märket heter Nails och numrorna på lacken syns på en av bilderna nedan. Vad tycks?

Jag är inte särskilt förtjust i grönt men här tycker jag att det fungerar tillsammans med den beige.

3 lager av bådadera. Den gröna är inte lika täckande eller stark som den beige.

09.09.2014 kl. 17:29

nude nails

Idag var jag igen (längesedan sist) och fixade naglarna hos Marina. Hon är så duktig och vi delar samma humor så det är roligt att gå dit och få naglarna uppiffade och skratta lite på köpet. Dessutom kostar det alltid 20€ eftersom hon enbara tar betalt för materialet och en kopp kaffe - som hon uttrycker det. Hon har salongen hemma i Westervik och det är egentligen en hobby, hon jobbar inom en helt annan bransch.

Den här gången gjorde hon en nude version av klassisk fransk manikyr eftersom jag har dessa naglar till ett speciellt ändamål (nailart boom!!!) men nästa gång skall jag nog minsann ha något mer i neon.

 

08.09.2014 kl. 22:34

avon party

Imorgonkväll ordnar jag ett avon party och jag är sååååå excited! Skall nu planera lite hur jag skall lägga upp presentationen. Jag hoppas jag hinner ta lite bilder som jag kan ladda upp här på bloggen sen! :)

 

 

26.08.2014 kl. 23:32

Empties maj och juni

Empties står alltså för tomma produkter. Alla produkter jag tagit slut på under en viss period alltså, som jag här i detta inlägg försöker recensera kort och koncist. Denna gång är det duschtvålar och ansiktsrengöring som dominerar.

1. Avon senses Seventh Heaven dusch gel med doft av ros, pion och mysk. Den doftar gott men är mer passande för vinterhalvåret anser jag eftersom den kändes "tung" på något sätt.

2. Avon senses Lagoon dusch gel med doft av waterfruits (?) och päron. Jag har blivit kär i en dusch gel för första gången! Denna är lätt och doftar fräscht och jag kan lätt drömma mig bort när jag omviras av denna doft! Jag skall nu, genast, ögonblickligen beställa en ny!

3. Peppy Galore Diva rengörande olja för ansikte ämnad för känslig hy. Rengör riktigt bra och lämnar en len känsla efteråt. Jag fick den i en Livbox för evigheter sen och jag har en ny i användning nu. Det lustiga är att den doftar mycket svagt av vanilj och kopieringspapper.

4. Faith in nature Raspberry & Cranberry Shampoo. Doftar varken hallon eller tranbär men doftar gott ändå. Jag kommer inte att köpa den igen och just nu har jag inte en tanke på att köpa något alls från detta märke igen. Övertyga mig?

5. Yves Rocher yellow peach dusch gel. En dryg produkt vars doft påminner mig om solsemester. Jag kan tänka mig att köpa denna igen någongång om jag råkar springa på ett bra erbjudande.

6. Schwarzkopf live color XXL 43 red passion. En knallröd permanent hårfärg i en förpackning som mycket väl räcker till mitt långa och tjocka hår. Lätt att blanda och applicera. Jag kommer säkert att köpa denna igen (jag har också god erfarenhet av deras andra färger i samma serie).

7. Dermosil peel-off facial mask. Nej, vad är detta för ett skämt?! I ett drygt år har jag gett denna X antal chanser att övertyga mig om att det här är en bra produkt. Bullsh*t! Formulan är extremt rinnig och rinner typ av mitt ansikte. Då man skall dra av masken så måste man pilla 100 olika bitar för den kommer inte av som en helhet. Och den drar inte med sig en enda pormask eller smuts överhuvudtaget så det är precis plus minus noll att använda denna så nu åker den till soptippen!

8. Iseree beauty sensitive facial wipes. Effektiva sminkborttagnings dukar som doftar milt (doftar knappt någonting alls). Jag är mycket överraskad över att så här billiga wipes som kostar under 2,00€ på Lidl kan vara så här bra! Jag kommer absolut att köpa igen.

9. Lusch body scrub. Detta var en kroppspeeling i bit-format som var svart eftersom den innehöll kolpulver. Det var en 2-in-1 produkt som man kunde använda torr som bodylotion. Även om den var mörkgrå/svart så lämnade den inga spår efter sig på kroppen. Jag använde den om jag hade bråttom eftersom jag ej behövde smörja mig med lotion efter duschen. Denna produkt gjorde mina annars så torra ben riktigt mjuka och lena och ja, om jag hittar denna produkt på Lush här i Finland så skall jag absoluuuuut köpa den igen! En bit räckte till ca 10 gånger och då använde jag den på hela kroppen varje gång.

10. Mavala minute quick-finish top coat. Produkten är ej helt slut som ni kan se på bilden men den har blivit riktigt trögflytande och lim-aktig och grumlig, därför åker den nu iväg. Det var ett jättebra toplack som faktist torkade fort och gav fin glans på nageln. Då/om jag någongång lyckas använda slut mina andra toplack så kommer jag att köpa detta igen.

11. Oriflame Optimals Multi benefits eye cram. Okej, det är såhär att jag av genetiska orsaker (?) har himla mörka ringar under ögonen och hängande övre ögonlock (ja, jag har haft det sen jag var liten) och jag är ständigt på jakt efter en ögonkräm som reducerar mörka ringar och svullnader för jag kan ibland se riktigt sjuk ut kring ögonen. Så gjorde jag då misstaget att jag investerade i denna dyra, kostade då 22€, ögonkräm som gjorde absolut INGENTING till min fördel. Den reducerar inte mörka ringar, den dämpar inte svullnaden, den fyller inte ut rynkor (de är inte mitt största problem), nej ingenting. Nu har den äntligen tagit slut och jag fattar inte att jag hade tålamod att använda den till slut. Köp inte!

12. Yves Rocher Pure System pore clearing mask. Två användningsgånger. Första gången var masken hel okej, inget märkvärdigt egentligen. Den andra använde jag för ungefär en vecka sedan och den hade blivit tjock och gulaktig. Den var inte bra alls, den var svår att applicera och svår att skölja bort. Jag kollade bäst före datumet och den skall gå att använda ända till mars 2016 så jag vet inte riktigt vad som gick fel där. Jag kommer inte köpa den igen.

13. Avon Love edt parfymprov. Jag förälskade mig i doften så att jag köpte parfymen i full storlek.+ några parfymprov till som jag kan ha med i partyväskan eller ge bort om någon skulle bli intresserad av doften jag använder.

 

Sådär. Det var alla empties från maj och juni. Jag kan konstatera att jag har ett hat-älska förhållande till Dermosil. En del produkter är toppen och andra är botten men mest har jag dåliga erfarenheter, tyvärr. Dock beställer jag ibland hud- och hårvårdsprodukter därifrån via mamma eftersom hon gillar Dermosil.

Samma gäller Yves Rocher. Jag älskar en del dofter på dusch gelerna och andra hatar jag så in i Norden. Jag har ej prövat mycket färgkosmetik från YR men kan tänka mig ge dem en chans.

 

Har Du erfarenhet av någon eller flera av ovannämna produkter?

29.06.2014 kl. 13:34

10 bloggidéer

Igår gjorde jag upp en idélista av saker jag vill skriva om på bloggen under denna sommar. Jag vill också veta vad DU vill läsa om så ge mig några av dina önskningar!

 

18.06.2014 kl. 15:41

Morjens!

Jag heter Mima och jag är intresserad av hälsa, skönhet och fotografering samt att gå omkring på loppisar.
På denna blogg kan du läsa om produktrecensioner, AVON och mina personliga tips och trix. Det är inte helt omöjligt att du får ta del av min vardag också.

Jag är AVON-konsult sedan Februari 2014 och har du frågor om märket eller hur du beställer kan du skicka dem till mimahellsberg[at]hotmail.com

Jag är 24 år, lillasyster, faster, evighetsstuderande och typ ganska kreativ.

25.12.2015